fbpx

Americanafest 2019 – søndag 8. september

Foto: Arnulf Østerdal

Gjensynsgleden var stor da Adrian og Meredith kom kjørende inn i oppkjørselen vår. De er to personer det er veldig lett å bli glade i, og på Norgesturnéen bodde de hos meg i nesten en uke, og ble raskt en del av familien. Rett før de ankom snakket jeg med familien hjemme, og ungene hoppet opp og ned i sofaen når de hørte at jeg skulle treffe Adrian og Meredith rett etterpå.

Det ble utvekslet gaver, og deretter spilte de en gnistrende session foran kameraenene våre. Tre låter føk inn på teip på rekordtid, og vi fikk deretter tid til utvidet henging.

Våre sessions har begynt å bli lagt merke til igjen, og forespørslene hagler inn fra artister som ønsker å spille for oss. Det er beinhardt å måtte si nei til enkelte, men om vi skal få sett konserter selv så strekker bare ikke tiden til. En av de vi gleder oss til er tirsdagens akustiske frokostkonsert med Aaron Lee Tasjan, og senere i uken får vi besøk av både Malin Pettersen og Amund Maarud som skal gjøre hver sin session for oss.

Foto: Arnulf Østerdal

En stor bit av dagen ble tilbrakt på vår kjære Vinyl Tap, der vår faste bartender nok en gang sørget for at vi aldri bli tørre i strupen mens Torbjørn og Petter shoppet plater. Helge var i selvpåført plate-eksil, og fant trøst i Vinyl Taps brede og spennende utvalg fra tappekranene. La det også nevnes at vår mann bak disken endelig hadde lært seg å mikse en skikkelig Gimlet, etter fjorårets temmelig miserable forsøk på det samme. Vi applauderer innsatsen!

Foto: Arnulf Østerdal

Søndagen ble ellers brukt til å shoppe til de der hjemme, før turen gikk til The Basement. Der hadde promotor Terri Rickards samlet et stjernelag for å gjøre et sett med The Band/Levon Helm låter. Vi fikk høre både King Courdroy, Tommy Ash og Jeremy Pinnell trøkke til med herlige versjoner. Et band som virkelig satt som ei kule og virkelig yter disse låtene rettferdighet, gjør dette til en flott tradisjon uken før Americanafest hvert år.

Etter denne tributen var det klart for tribute#2. Allen Thompsons overjordiske Lady Couch tok for seg låtene til Bob Marley. De er 12 stk på scenen, foruten Allen selv har de tre kvinnelige vokalister samt full blåserekke. Det svinger altså så infernalsk av dette bandet – og når de måker til med to av sine egne låter til slutt – som begge låter bedre enn alle Marley-låtene til sammen så er vi i ekstase der nede i kjelleren.

Foto: Arnulf Østerdal

Allen inviterte heldigvis seg selv til en Session, som vi skal prøve å finne tid til denne uken. Det vil ganske enkelt bli monumentalt bra.

Nå starter vi å pakke opp utstyret for en maratonsession hos Andrew Leahey. Følg med på vår Instagram underveis, der Crystal sørger for at dere får se litt “behind the scenes” filmer på stories. Vi får besøk av John R. Miller, Nicholas Jamerson, Josh Rennie Hynes og Elizabeth Cook. Jeg har en mistanke om at det kan bli nok en dag for minnebøkene.

Siste artikler

Lest dette?