Nok en dag for historiebøkene. Første showcasedag, og norsk besøk på “frokostkonsert”.

Det var en seig gjeng å få fart på onsdag morgen, og halvparten var fortsatt udusjet når manageren til Ben Jarrell banket på, en halvtime før avtalt tid. Men reisegjengen her er vennligheten selv, så han ble tatt godt i mot og etter en stund kom også Ben Jarrell og gitaristen fra hans band Roadside Revival, Ryan Hunter Sanchez.

Ben Jarrell & Ryan Hunter Sanchez – Foto: Arnulf Østerdal

De spilte et skikkelig gromt countrysett som fikk selv T-Bone til å smile. Vi fikk høre en helt ny låt fra den kommende platen, og manageren Mike fortalte om tiden han turnérte Norge og skandinavia som manager for The Fabulous Thunderbirds. Fire låter endte opp på teip, og dette er godsaker vi ser frem til å dele med dere!

Deretter kom husvertene våre i Smooth Hound Smith på besøk. I fjor var de ute på turné, så vi rakk aldri en session. I år tok de med seg hele bandet inn i stuen. Det er jo deres egen stue, så vi var med på alt! Trommer, bass, gitar og to vokalister ga absolutt alt foran kameraene våre. Mens dette pågikk så kom Amund Maarud, Jace Everett og Malin Pettersen inn i drivewayen vår. Deretter snek filmteamet som følger Malin seg inn i stuen for å filme oss filme henne. Veldig meta.

Smooth Hound Smith – Foto: Arnulf Østerdal

Full bandrigging tar tid, så vi var kraftig forsinket når Malin endelig fikk slippe til. Men sporty nordmenn virket å hygge seg med musikken som fylte stuen underveis, så totalt sett var det en hyggestund.

Malin Pettersen – Foto: Arnulf Østerdal

Malin gjorde seg klar, og filmcrewet hennes smalt i gang. Her hadde vi med proffe folk å gjøre, som lager en dokumentar om country og americana, og hvordan Norge ser på musikken og kulturen. Malin gjorde tre gnistrende låter, og fikk et knippe nye fans i stuen – i tillegg til de som allerede var der. Låtene, stemmen og hele settingen foran et gammelt piano i East Nashville var helt riktig. Malin leverte, og hun har fått showcase på selveste City Winery på lørdag. Men allerede i kveld finner vi henne på Hutton Hotel sammen med Amund Maarud og Lucky Lips.

Amund Maarud – Foto: Arnulf Østerdal

Amund Maarud tok plass i stolen, mens filmcrewet intervjuet undertegnede på porchen. Så fikk stua vår Maaruds gitarspill grundig integrert i vegger og gulv. Han spilte så huset vibrerte, og gutta i sofaen hadde gliste helt rundt. Ikke engang ørene hjalp for å skjule hvor fornøyd de var. Malin Pettersen og Jace Everett koret på andre låt, og vi er mildt sagt ellevilt begeistret over å dele disse med dere når vi kommer hjem.

Kvelden ble deretter tilbrakt på Cannery, der vi først fikk en sinnsykt sett fra Brent Cobb & Them. Gutta stilte mannsterke, og var meget enige om at det var en enormt god konsert. Crystal filmet alt sammen, så vi vil dele den så snart den er opplastet og klar. Brent Cobb har et tight band, er fokusert og er veldig selvsikker på scenen. Stjerneskuddet Jade Bird var gjest, uten at det hevet showet merkbart.

Billy Strings var nestemann ut i Cannery Ballrooom, og Arnulf, Crystal og Petter var over seg av godord over hans nye psykedeliske stadionbluegrass. Han heter ikke Billy Strings for ingenting, og bandet rundt er håndplukket for sine talenter. Eksepsjonelt, var bare ett av ordene vi fikk servert etterpå. Salen var smekk full, og lokale celebriteter stod bokstavelig talt i kø for å komme inn salen for å se og høre.

Billy Strings – Foto: Arnulf Østerdal

Harald og undertegnede tilbrakte tiden oppe i Mercy Lounge, der Drew Holcomb & The Neighbours leverte mitt favorittsett så langt i år. Han manglet en gitarist, men kona veide opp med stemme og mandolin, og sammen spilte de et sett som fikk folk til å hoppe rundt og synge med. Jeg hørte mennesker bak meg fortelle at de hadde kjørt 15 timer for å se dem den kvelden, og de skuffet virkelig ikke. Gode historier, eksepsjonelt gode låter, og et sett som var perfekt lagt opp til et Americana-showcase. De er jo såpass korte at de plukker de aller beste låtene som passer best sammen. Og Holcomb hadde virkelig gjort et godt valg.

Drew Holcomb – Foto: Arnulf Østerdal

Torbjørn skrøt veldig av Daniel Donato som spilte i det nye lokalet “ONE” på Cannery. Absolutt noe vi bør sjekke ut seinere.

Etter disse konsertene ble det vurdert en tur til Dee’s for å se Jon Latham, men nok en gang satte feber en stopper for mer utskeielser. Vi har tidlige sessions idag, og vendte snuten hjemover. Gjengen fra Odda, derimot, fikk en fantastisk kveld der oppe og var i ekstase.

Jeg må ellers skryte av gjengen som er med her borte. Arnulf jobber above og beyond, kjører lyd og tar bilder, redigerer bilder og er uvurderlig uten sidestykke. Crystal holder sosiale medier igang underveis, og åpner dører overalt. Og Gutta i Sofaen, Helge, Petter, Torbjørn og Harald er hyggelig vertskap og tar vare på artister som kommer, artister som venter og management og sjåfører. Og ikke minst Jan som sitter hjemme, leser korrektur, putter inn bilder, klargjør poster og får ting ut til folket. Totalt sett så er det et team uten like, og uten den gjengen hadde ikke noe av dette funket.

I dag får vi besøk av Joshua Ray Walker, Leon III og Caleb Caudle. Bare en helt vanlig torsdag i East Nashville…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here