Fredagsvideo: Chris Knight – Almost Daylight

Siden livet går sin vante gang her i Europa og vi lever på sånn noenlunde vanlig tid, så må vi også dele noen andre saker enn disse dagboknotatene fra gjengen som er på AmericanaFest i Nashville. Siden det omtrent er på denne tiden av døgnet at de kryper til køys der borte, så passer det jo utmerket å hilse tilbake med Chris Knight og hans nye låt, “Almost Daylight”, tittelsporet fra hans kommende album som er ute 11. oktober.

Knight forklarer selv hva teksten handler om –

The guy in the song is out on the road, he’s been up half the night, and he’s still up before the sun rises. He’s just waiting for the daylight so he can get back to work, so he can get back out on the road to go to the next show.” (The Boot)

Det slår i mot oss med en gang vi hører gitarene og Knight starter å synge. Dette er den opprinnelige sounden av overgangstidene mellom det vi en gang kalte for alt.country og den moderne americanaen som vi kjenner i dag. Det er noe nostalgisk over Chris Knight og hans musikk. Det er sju år siden hans forrige album, det glimrende Little Victories, og det er en glede å høre at mannen igjen lager musikk, slik bare han gjør det.

De tre låtene han har sluppet fra albumet så langt, høres ut som en aldri så liten gullåre Chris har banket på de siste årene og endelig har han fått vasket noe rent. “Mexican Home” i samarbeid med John Prine låter mer Texas enn det vi trodde var mulig. Første låten “I’m William Callahan” er rett tilbake til røttene og starten av Chris Knight sin karriere. Det blir en glede å få denne mannen tilbake i manesjen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here