fbpx

Mike and the Moonpies – Cheap Silver and Solid Country Gold

Hva gjør man når man har etablert bandet sitt som et av USAs beste honky tonk orkestre, og blir tippet til å overta oppmerksomheten nå nedlagte Tournpike Troubadours hadde på Red Dirt scenen? Man spiller naturligvis inn en countryplate sammen med London Symphony Orchestra.

Mike and the Moonpies – Cheap Silver and Solid Country Gold

I en musikalsk tidsperiode der selv Bruce Springsteen lager en plate med et deilig country-crooner lydbilde som løftet fra 70-tallet, så føles dette bare helt 100% riktig.

En av de aller beste konsertene jeg så under fjorårets Americanafest var Mike and the Moonpies i fullt øs på 3rd & Lindsley. Bandet flerret gjennom det beste de hadde i katalogen, og komplett med en absolutt elllevill bassist så matchet de nesten showet til Aaron “from down the street” som snudde stedet på hodet tidligere i uken.

Men at de derfra, som et Red Dirt-band som hadde mer til felles med nevnte Troubadours og Cross Canadian Ragweed, om enn mer country, så er det litt av et stunt å få med seg en bunke strykere fra London Symphony Orchestra inn i Abbey Road studios for å lage et av årets fineste countryalbum.

Det er egentlig nok å sette seg ned for å nye “You Look Good In Neon”, og så kjenner vi at verden atter er på skinner – og at det er håp for musikken vi vokste opp med.

Det er bare åtte låter på denne platen, men vokalist Mike Harmeier er så til de grader hjemme i rollen som countrycrooner, og det er tydelig at dette er noe han har drømt om lenge. Du kan høre hvordan han koser seg, trives og vokser som vokalist når han bare får surfe i mål på bølgen av strykere. Til Rolling Stone forteller han at han elsker Sinatra og Rat Pack-perioden og har hatt lyst til å gjøre dette lenge.

Låtene på platen er i følge Harmeier i større eller mindre grad et brev til hans unge sønn, som en forklaring på hvordan livsstilen som musiker fører til at han er fraværende under så mye av oppveksten.

Cheap Silver and Solid Country Gold har blitt en elegant countryplate der Mike and the Moonpies viser at det bor så mye mer i dem som band enn vi hadde trodd. Høydepunktene er åpneren “Cheap Silver”, singelen “You Look Good In Neon”, den herlige “Miss Fortune” og ikke minst coverlåten “London Homesick Blues”, der Harmeier fanger essensen i låten, gjennom savnet til sønnen og familien hjemme. Vokalen på denne er innspilt i John Lennons Neumann U47-mikrofon. Som seg hør og bør.

Unn deg selv en herlig stund med denne platen. Den er som skapt for mørke, norske høstkvelder – og fortjener å bli lyttet til for å nøye alle lagene med instrumenter som krydrer platen.

Platen er kun ute digitalt akkurat nå, men mottagelsen har gjort at bandet har bestilt vinylpressing, som ventes klar i oktober.

Siste artikler

Lest dette?