Dersom du er en av de som tidlig kjøpte billett på Mike and the Moonpies-toget, så kom det nok som en liten overraskelse at de på forrige album dukket opp med London Symphony Orchestra i ryggen. Cheap Silver and Solid Country Gold ble allikevel tatt godt i mot tilbake i 2019. Spørsmålet er bare hva kan man vente seg neste gang av et band som er såpass uforutsigbare?

Svaret fikk vi tidligere i høst med One To Grow On. Og Mike og gjengen har overgått seg selv til det fulle og vel så det. Åpningssporet “Paycheck to Paycheck” forteller det meste om hva dette albumet handler om. Som de aller fleste ordinære hardt arbeidende mennesker, så handler det om å fylle tiden mellom lønningsdagene med det beste livet har å by på. Familie, kjærlighet, jobb, biler, om å overleve, om å drikke alene, om å feste med venner og alt det livet ellers handler om når man lever “paycheck to paycheck”.

One To Grow On er på mange måter et konseptalbum lyrisk, men det er musikalsk at det virkelig tar fyr. Steelgitarist Zach Moulton gjør absolutt alt det som står i hans makt for at disse låtene skal skinne i evigheten med sin fantastiske pedalsteel. I låt etter låt så fyller lyden av steelgitaren ut resten av musikken og man kjenner at hjertet slår ekstra hardt og gåsehuden sprer seg over hele kroppen.

Melodiene er selvsagt country, men for noen ferdigheter, for en flyt og spilleglede som dette bandet utviser. Det er umulig å ikke elske det Mike og de andre gjør på dette albumet. Bare ni låter, men for noen låter. “Brother” og “Burn Out” med ordentlig southernrock-feel, “Hour on the Hour” med det aller mest brilliante pedalsteel-riffet, “Social Drinkers” med sin unike melodiøsitet og hva med “Rainy Day”… Mike and the Moonpies har definitivt gitt oss en av årets beste countryplater.

Kjøp albumet digitalt på Bandcamp eller vinyl direkte fra Mike and the Moonpies.

Forrige artikkelLadyCouch – The Future Looks Fine
Neste artikkelErik Lukashaugen – Det Vi Rakk
Jan Eiesland
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here