fbpx

Erik Lukashaugen – Det Vi Rakk

Erik Lukashaugen fra Elverum er ute med sin plate nummer fem. Han er mest kjent for å ha tonesatt dikt av Hans Børli på eminent vis. På Det Vi Rakk har han skrevet alt selv.

Ni triste midtlivsviser er overskriften i presseskrivet. Det er beskrivende om denne platen egentlig. Dette er viser som er nær folk om man skal bruke mantraet til Senterpartiet. Det er høstlige viser med få eller ingen solstreif man får høre soundtracket til her når platestiften lander på den hvite vinylen.

Albumomslag – Det Vi Rakk

Koronaen har preget denne platen.  Platen er ikke innspilt på bandmåten. Her har musikerne sittet på hver sin tue og spilt inn hver sin del før Lukashaugen og hans dyktige høyrehånd Tarjej Nysted har sydd det sammen. Dette arbeidet har kostet tid og krefter, men det har ikke vært fånyttes for sluttresultatet ble særdeles bra.

Lukashaugen selv spiller gitar, bass, el-piano, mellotron og perkusjon. Nysted spiller strykere, nøkkelharpe, mandolin med mer. Børre Flyen spiller trommer, mens Krister Skadsdammen spiller pedal steel, dobro og el-gitar.  

Lukashaugen har investert mye sjel, blod og tårer i dette prosjektet. Som lytter tenker jeg at det må føles skummelt å levere så nære fortellinger som involverer folk. De sterke og fint fortalte historiene gjør noe med meg som lytter. Man blir berørt.  Et eksempel kan jo være “Den Sørgeligste Sangen” som beskriver en venns brudd med sin kone. En slik scene kan ikke skrives sårere enn dette. Lyden av kjærlighet som har dødd.  

Låtskriveren skriver gode tekster og lager melodier som kler dette. Likevel må jeg også trekke fram formidleren i dette bildet. Jeg som lytter tror på hvert ord. Hans stemme vitner om respekt for disse menneskene som opplever at alt ikke går helt på skinner.

Lukashaugen er en av mange gode visesangere her i Norge, og jeg liker man viser så kler “Det Vi Rakk” platesamlingen din. Den selges både på vinyl og cd. Platen kan bestilles på hjemmesiden til Lukashaugen.

Siste artikler

Lest dette?