fbpx

Platebunken – Januar 2024/1

Albumet. Selve juvelen blant fonogrammer. Der singler blir søte små dikt og maxi’en er en avgrenset novelle, der står albumet fram som en fyldig roman innen kunstformen musikk. Og det er jo albumet vi ordentlige musikkelskere er ute etter. Vi vil ha hele historien. Så klart vi liker å bli pirret med en singel i ny og ne, men til slutt er det hele pakken vi trenger. Et godt gammeldags studioalbum med helt nye låter som nesten ingen andre har hørt før. Fra din favorittartist eller fra en talentfull debutant som ingen andre kjenner til. Gleden ved musikk blir ikke særlig større enn det.

Vi fortsetter å børste støv av gamle spalter og vil forsøke å gi dere noen hint om hvilke album dere trenger fra den enorme mengden av utgivelser som kommer ukentlig. Platebunken skal være en god miks av både norsk og internasjonale utgivelser. Det blir mye country og americana, naturlig nok, men vi vil forsøke å strekke oss i bredden her. Kanskje blir det ikke en ukentlig oppdatering, men så snart det ligger en liten bunke album klar…


John Craigie – Pagan Church

(Zabriskie Point Records, 12.01.2024)

John Craigie er opprinnelig fra Los Angeles, men er bosatt i Portland, Oregon. Der har han fått hjelp fra TK & The Holy Know-Nothings til å snekre sammen sitt niende studioalbum, Pagan Church. Craigie mikser store mengder av både soul, folk og rock inn i musikken sin. På dette albumet inviterer han oss med på en litt mer skranglete og turbulent rundreise enn tidligere. Her finner man alt fra blåsere til orgel, fra pedal steel til støyende rockegitar, og det gjør jo ingenting. Litt variasjon har aldri skadet noen.

KJØP VINYL


Ryan Adams – Star Sign

(Pax-Am Records, 01.01.2024)

Når Ryan Adams gir ut musikk så skal det ikke stå på kvantiteten. Litt som vi kjenner han fra noen år tilbake, så er han i perioder ekstremt produktiv og har alltid liggende en ferdigprodusert skive eller to. Men de har ofte bare blitt liggende. Men 1. januar 2024 gav han ut fem album samtidig og der skiller en av disse seg radikalt ut fra resten. Star Sign er Ryan Adams tilbake i singer-songwriter modus. En gnistrende god produksjon, et lydbilde som nesten bare han kan lage og en emosjonell og sår vokal. Slik vi kjenner Adams fra storhetsdagene for rundt 20 år siden.

KJØP VINYL


Erik Lukashaugen – Midt På Treet

(Øksekar, 05.01.2024)

Erik Lukashaugen er ute med sitt sjette album. Midt På Treet er en oppvisning i norsk distriktsmelankoli og låtskrivning. Bak musikken og ordene ligger det minner og opplevelser som de aller fleste vil kjenne seg igjen i. Noen veldig fine og andre litt mer rufsete. Lukashaugen tar oss med inn i disse opplevelsene og gir oss fred og harmoni. “Skogblues” og “Elverum var hele verden” treffer ekstra godt på et sterkt album som forsøker å trekke noen lange linjer om hva livet har å by på.

KJØP VINYL


Casper McWade – Something For The Pain

(self-released, 05.01.2024)

Fra Casper McWade så får vi årets første ordentlige outlawplate. McWade er nok et nytt navn for de fleste. Han kommer fra Oklahoma og gir ut sitt fjerde album med Something For The Pain. Liker man red dirt music og outlawcountry som Cody Jinks, så vil dette garantert være noe som faller i smak. Med et par unntak er låtene skrevet av McWade selv og her finner du alle de klassiske temaene. Som oppbrudd, ensomhet, kjærlighet og frihet. Slik ekte countryplater skal handle om.

KJØP VINYL


Haakon Ellingsen – Every Day The Weather Is Changing

(Ellingsongs, 12.01.2024)

Haakon Ellingsen gir ut sitt ellevte soloalbum siden debuten i 2001. Every Day The Weather Is Changing har blitt en tidløs popplate fra en artist som virker å aldri slutte å skape. Musikalsk låter det melankolsk og romantisk hele veien, men hele tiden lekent med etniske instrumenter sentralt i lydbildet på flere av låtene. Albumet inneholder melodiøs og tidløs popmusikk som avslører sine små hemmeligheter litt etter litt. Veteraner som Jørn Christensen og Lars Lundevall bidrar med sin erfaring og talent og Kyrre Fritzner har produsert.

KJØP VINYL

Siste artikler

Lest dette?