fbpx

Singlefredag: Eli Gauden, Becca Mancari, Erik Lukashaugen, Family Values,

Ukens singlefredag byr på låter fra Eli Gauden, Becca Mancari, Erik Lukashaugen og Family Values. Det produseres og lages musikk i disse dager – og flere artister finner inspirasjon i situasjonen som utspiller seg rundt oss.

Eli Gauden – Cottonheart

Eli Gauden slapp singelen “Cottonheart” i forrige uke, og den er intet mindre enn en perle.
Et nydelig, luftig lydlandskap koblet med en stemme som låter like deler mystisk og southern gothic er det du får når Hardangerjenta, nå bosatt i Bergen, samler alt hun ble inspirert av gjennom fire år som musikere i USA – slår det sammen med følelsen av Hardangernatur og Bergensregn.

Hun jobber for tiden med sin første plate i Broen Studio i Bergen, og planen er å slippe en EP før sommeren. Vi gleder oss til fortsettelsen!

 

Becca Mancari – First Time

Becca Mancari har hatt en særdeles høy stjerne hos oss siden vi så henne live i Nashville for 4 år siden. Debutplaten Good Woman var en av mine favorittplater i 2017, og er fortsat i jevnlig rotasjon. Nå er hun klar med singelen “First Time”, som henter sitt tema fra hennes egen “komme ut av skapet”-historie.

Hun forteller at hun alltid snakker med fans etter konsertene som forteller sine egne historier, og ble inspirert til å fortelle sin egen – men med en liten vri der den litt eldre Becca ser tilbake og spør sitt yngre selv “hvordan klarte du det?”.

Becca vokste opp i en meget religiøs familie, og nærmest flyktet fra både familie og egen legning i mange år før hun aksepterte seg selv og sin legning. Det har blitt en aldeles nydelig låt, og vi gleder oss vilt til ny plate. Bonuslåten “Hunter” er slettes ikke ueffen den heller, og er også åpningslåten på platen The Greatest Part som slippes 26. juni.

I remember the first time
my dad didn’t hug me back

 

Erik Lukashaugen – Elverum i blått

En kompis av Lukashaugen sendte ham en melding og fortalte at han hadde drømt at han ga ut en plate med tittelen “Elverum i blått”. Og for en kreativ låtskriver som sitter innestengt uten spillejobber, så er jo det en rein trigger.

Lukashaugen satte seg ned, og skrev en nydelig tekst om “grøfta til høyre for Hamar et sted” – Elverum. Og fikk med seg en gjeng særdeles habile musikere til å lage musikk.
Naturlig nok så falt vi (og spesielt Terje Hanstad) pladask for steelgitaren til Skadsdammen.

Family Values – I Don’t Roll (With The Boys No More)

Singelen “I Don’t Roll (With The Boys No more) slippes på Snertingtal Records i dag, og er en forfriskende powerpop-låt som vil treffe godt for alle som er glade i f.eks Ramones og våre egne The Yum Yums. Låten er produsert av Tomas Dahl, som også har produsert The Yum Yums (og Turbonegro osv)

Beskrivelsen av låten er så treffende at jeg lar den stå på egne bein, og oppfordrer bare til å hoppe løs og lytte…

Å fylle tredve er et veiskille i livet. Å fylle tredve, og samtidig være en feig fyr i et kjipt forhold bør føre til en hard venstresving i dette krysset vi kaller livet. Men tilsynelatende er det ikke så enkelt.

I en slik situasjon må man passe på å ikke miste seg selv helt. Man må fortsette å hytte med neven til Bryan Adams og man må savne gutta man ikke får hengt med.

I don’t roll (with the boys no more) er lyden av forsøket på å rive seg løs og få friheten tilbake, men også lyden av feighet.”

Jeg innrømmer at jeg gleder meg litt til låtskriveren skal skrive oppfølgeren om 10 år… for det er barnemat å fylle 30. Alle vet at 31 er verre, og 40… oioioi… DA kan vi vente heftige saker derfra!

Men fra spøk til alvor, sjekk ut låten – dette er rett og slett deilig powerpop slik alt for få lager i disse dager.

 

...en helt tilfeldig artikkel fra arkivet:

Siste artikler

Lest dette?