USA. Landet der presidenten kan skrike “grab them by the pussy”, og fortsatt bli valgt til president. Der Ryan Adams kan stalke 16 år gamle jenter, og fortsatt bli forsvart med nebb og klør på nett. Der mennesker blir skutt fordi de har feil hudfarge, og en hel landsdel protesterer mot ødeleggelse av naturen for å etablere en rørledning – uten gehør. Motsetningene øker, hatet øker, og folk blir bare sintere og sintere. 

Jay Farrar har skrevet “The 99”, som han sier baserer seg på politidrapet på Michael Brown i Ferguson, og på Standing Rock motstanden mot the Dakota Pipeline. Jay Farrar er forbannet nå. Og i “The 99” får “The corporate machines” så ørene flagrer. Han maner til protester mot å rasere naturen for å tjene noen raske dollar. Han raser mot situasjoner der hvite drapsmenn blir arrestert på en rolig og behersket måte, mens uskyldige, svarte studenter blir skutt på mistanke “bare for å være på den sikre siden”.

99 percent.
99% percent.
It’s a trickle down world,
like it’s stuck in cement

Union kommer til å bli en gullbarre av en plate. For en låtskriver han er, Jay Farrar. 

Forrige artikkelPlatebunken – Nytt år, nye muligheter
Neste artikkelSingel: Jack Stillwater – Deep Dark Woods
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here