Våre venner i Jack Stillwater er på oppløpssiden med sitt nye album Norwegicana. Jeg skal innrømme at jeg ikke er overbegeistret for albumtittelen, men da er det tilsvarende deilig å høre at musikken holder mål og vel så det. Vi falt alle pladask for platen The Farmer Trilogy, og det er fint å kunne bekrefte at bandet har tatt enda noen steg siden den gang.

Singelen Deep Dark Woods låter enda friskere, enda mer samspilt, enda tightere og enda mer fokusert enn de gjorde på trilogien. Du føler deg hensatt til en mørk, norsk skog like utenfor en litt skitten småby et sted i et amerikansk ørkenområde. Måten de trekker sammen følelsen av mørke, norske skoger, samtidig som de gir deg lyden av amerikansk ørkenrock – lager en slags stemingshybrid som Stillwaterne har blitt så gode på. Dette med å kombinere det ur-amerikanske med det ur-norske har blitt viktig for norske americanaband. Darling West og Northern Belle gjør dette med instrumenter, Jack Stillwater gjør det med melodi og tekst.  

Bendik Brænne produserer albumet, og samarbeidet mellom Brænne og Stillwater fremstår som det mest logiske av verden når man hører singelen. Vi kan ikke annet enn å glede oss i overkant mye til plateslippet 15. mars. 

 

SHARE
Forrige artikkelSingel: Son Volt – The 99
Neste artikkelCharles Wesley Godwin – Seneca
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here