DoD Sessions: BJ Barham

Årets Americanafest kunne by på noen fantastiske musikalske opplevelser på Nashvilles utallige konsertscener. Mine favorittøyeblikk kom likevel på vår egen front porch i East Nashville.

Vi dro avgårde med fem avtaler om sessions, og et håp om å få på plass to, kanskje tre til om vi hadde flaks underveis. Fasiten endte på fjorten sessions, og møter med de mest fantastiske, hyggelige og ydmyke artistene dere kan tenke dere.

BJ Barham tok kontakt på Instagram, og spurte enkelt og greit “How do I get in on one of these sessions?”. Vi ryddet kalenderen, og fredag morgen klokken 10:30 kom en Uber med BJ i baksetet rullende inn i oppkjørselen.

Vi har møttes noen ganger før, og laget en fantastisk session backstage før den legendariske Oslokonserten med “gamle” American Aquarium. Men denne konserten ble på alle måter spesiell for min egen del. 

Jeg har fulgt American Aquarium tettere enn de fleste siden 2008, og de var en hovedårsak til å starte bloggen i 2010. Platen Small Town Hyms fra 2010 ble en av de første platene jeg skrev om – og er fortsatt en av mine store favoritter. Ti år senere sitter han – på eget initativ – på vår front porch i Nashville, og skal spille låter fra American Aquariums nye – og beste – plate Things Change. Allerede på første låt får han meg til å grine – mens jeg filmer – og derfra er det bare en dag for minnebøkene. Manageren hans kommer for å hente ham, ellers tror jeg han hadde blitt sittende resten av ettermiddagen og spilt låter for oss. 

Senere på kvelden får vi se American Aquarium blåse taket av 3rd & Lindsley med sin nye besetning, og bandet jeg har fulgt siden 2008 er enkelt og greit verdens beste band denne kvelden. 

BJ spilte “One Day At A Time”, “The World Is On Fire”, “When We Were Younger Men” og “Unfortunate Kind”. Og det er en helt utrolig intenst sett vi er vitne til – med låter som fillerister lytteren og gir oss noen helt fantastiske versjoner av disse allerede sterke låtene. 

Besøk American Aquarium på www.americanaquarium.com. Besøk BJ Barham på www.bjbarham.com. Følg bandet på Facebook. Følg BJ på Facebook.

 

Forrige artikkelJohan Berggren – For Now I’m Good Right Here
Neste artikkelSiste kveld med The Rainmakers
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here