Malin Pettersen fra Lucky Lips har fått æren av å lage verdens første Americanaprogram på selveste NRK. Det vil si, vår venn Tom Skjeklesæther presenterte vel strengt tatt Americana i legendariske “Cowboy & Indianer” før det i det hele tatt var en offisiell sjanger. 

Men når Malin nå har fått jobben med å presentere Americanamusikk på selveste statskanalen så er det et tydelig tegn på at det som er en raskt voksende sjanger, begynner å fange oppmerksomheten til flere enn en håndfull entusiaster spredt utover det ganske land. NRKs P13 har blitt stort sett den eneste kanalen som er verdt å lytte til i det nye DAB-landskapet, ved siden av Radio Rock – så at programmet plasseres her er helt naturlig. Det hadde naturligvis fortjent fullt fokus i prime-time på NRK P1, men vi tar det vi kan få – og takker og bukker for et program fullt av god musikk, interessante gjester og ingen reklame… 

Malin pusher heldigvis norsk musikk så det holder i Kåbbåi. Det “nye” norske Americana/country-miljøet har et bredt fotfeste i hovedstaden, så det blir naturlig nok en del Osloband, men også musikk fra resten av landet. Og mer skal det nok bli etterhvert.

Allerede i program 2 får vi en norskspesial der Kåbbåi byr på både Claudia Scott, Ila Auto, Darling West, Roger Græsberg og Hollow Hearts. Og mye mye mer! En kikk på Roots-bølgen fra tidlig på 90-tallet er også spennende lytting.

Malin Pettersen. Kåbbåi!

Muligheten til å presentere norsk musikk nå som det finnes så usaklig mye bra, er en sjanse Kåbbåi heldigvis tar seriøst. Det er det ene temaet vi har fått mest tilbakemeldinger på med Dust of Daylights Podcaster – “hvor er den norske musikken”, men rettigheter vs. kostnader vs. en blogg og podcast som drives på dugnad har foreløpig satt stopper for den muligheten her hos oss. Statskanalen har heldigvis ikke den utfordringen, så her oppfordrer vi bare til å måke på! Folket vil ha norsk country og americana!

Uansett. I første program kjører Malin en kjapp Kåbbåi-skole, der hun går gjennom litt grunnleggende sjangerforståelse, før vi får gode låter levert på samlebånd. Kåbbåiskolen er verdt å ta med seg, og Malin har kunnskapen og bakgrunnen som trengs for å få dette programmet til å funke. 

Så langt har hun laget 4 programmer, og du finner alle pent plassert på NRK.no – om du ikke rekker å lytte når programmet sendes på NRK P13. Malin har masse spennende gjester, og har laget et program som virkelig fortjener at du setter deg ned og lytter til.

Lytt på Kåbbåi!

På NRK P13 Søndager klokken 19:00. Og på NRK.no kan du lytte når som helst. 

 

Forrige artikkelFredagsvideo: Kyle Daniel – Hangover Town
Neste artikkelDoD Sessions: Becky Warren (Nashville Front Porch Sessions)
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here