DoD Sessions: Becky Warren (Nashville Front Porch Sessions)

Vår første gjest på årets Dust of Daylight Nashville Sessions var Becky Warren. Vi fikk besøk på vår front porch i East Nasvhille, og Becky spilte tre låter fra sin kommende plate Undesirable. Forrige gang vi hadde besøk av Becky fikk vi høre låter fra hennes fantastiske War Surplus, som på det tidspunktet ikke var utgitt. 

Dere kan selv tenke dere andelen av gåsehud når vi fikk høre disse nye låtene for første gang! I løpet av Americanafest fikk vi se Becky live et par ganger, og høre låtene med fullt band. Undesirable gikk på repeat i bilen, og det er vel en underdrivelse å si at vi gleder oss til den slippes 12. oktober slik at alle får høre. 

Inntil da så kan vi by på eksklusive, akustiske versjoner av de nye låtene.
Becky spiller låtene “Sunshine State”, “Dabbs Avenue” og “The Drake Motel”. 

Platen Undesirable har blitt en ny konseptplate, der Becky har snakket med selger av bladet “The Contributor” som selges på gaten i Nashville av mennesker som av ulike årsaker har havnet utenfor samfunnet. Det er viktig å merke seg at det ikke finnes støtteordninger og et sikkerhetsnett på samme måte som her. Hjemløse bor i telt under broer og i skogen utenfor Nashville. Ta en kjøretur forbi det lokale fotballstadionet, der ser du en av teltleirene. “The Contributor” fungerer mye på samme måte som =Oslo og Megafon, der selgerne kjøper bladene til kostpris, styrer sin egen hverdag og selger bladet med fortjeneste. De har ikke lov å selge mens de er påvirket av substanser, ei heller presse folk til å kjøpe. Dette er gjerne en gang ressurssterke mennesker som har havnet utenfor samfunnet – noe som er skremmende enkelt og fort gjort i USA. Alt du trenger er å bli syk, eller miste jobben. Det neste som forsvinner er huset, og gjelden øker raskere enn noe annet. 

Uansett – Becky har hengt sammen med selgerne over lengre tid, snakket om stort og smått – og etterhvert fått høre livshistoriene deres. Deretter har hun spurt om lov til å skrive disse låtene om dem. Det vi hører er altså ekte menneskers historier og skjebner. Det er enormt sterkt, og gjort med respekt og et ønske om å menneskeliggjøre skjebner som har havnet utenfor.

Platen slippes som sagt den 12. oktober, og Becky får masse oppmerksomhet der borte fra storheter som Rolling Stone, American Songwriter, Billboard; Wide Open Country og NPR. Hun er i ferd med å ta av, og det er ingen som fortjener det mer. 

Besøk Becky Warren på nett. Følg henne på Facebook og på Spotify. Forhåndsbestill digitale utgaver av platen.

Vi kommer naturligvis tilbake med en omfattende anmeldelse av Undesirable ved plateslippet.

Takk til Becky Warren, som er vår første gjest på vår Dust of Daylight Nashville Front Porch Sessions. Takk til Arnulf Ørsterdal for å håndtere lyd under innspillingen og for foto. TAKK til Tobias Østerdal for audiomix! Og til Torbjørn, Petter, Helge og Willy som satt fint og hørte på og klappet når de skulle.

Vi har 13 Sessions til fra årets tur til Americanafest, så her lover vi mye fantastisk fint utover høsten!

 

Forrige artikkelKåbbåi på NRK P13
Neste artikkelDoD Sessions: Sally Jaye (The Nashville Sessions at Andrew’s)
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here