Årets Bergenfest har det beste Americanaprogrammet siden festen flyttet fra sentrum til Bergenhus Festning. Det faktum at Americanasjangeren er i kraftig vekst i USA og Europa har nok gjort sitt til at band fra denne og tilstøtende sjangere er spredt utover de tre første dagene av Sommerens Vakreste Eventyr.

Bergenfest har gått hardt ut i Nyhetsbrevet sitt og lovet fint vær til festivalen, men værgudene i denne byen tar sjelden slik ting opp til vurdering når de leverer sitt produkt. 
La likevel ikke været jage deg vekk fra årets festival, du har tørre klær hjemme etter at musikken har stilnet for kvelden!

Vi skal komme med en våre anbefalinger til festivalfolket, om band som så langt ikke har fått den helt store oppmerksomheten i media her hjemme.

Tirsdag:

Whitney Rose får æren av å åpne årets Bergenfest, og den Canadisk/amerikanske vokalisten og låtskriveren fant mange nye fans når Raul Malo (The Maverics) produserte hennes siste plate Rule 62 i fjor. Vi kan trygt anbefale å starte festen tirsdag klokken 16:30 sammen med Whitney Rose!

Høydepunket for undertegnede kommer allerede klokken 18:00 på tirsdag. Verdens Beste Band akkurat nå, Cordovas, kommer på besøk til Magic Mirrors med sine overjordiske harmonier og særdeles sjarmerende musikk. Det er godt å se at Engelen har oppdaget Cordovas – og anbefaler dem i sin egen spalte i BT. Jeg tror, nei jeg VET jeg kan love at den godeste Engelstad vil oppdage at Cordovas er et par lysår bedre live enn den (utdaterte) platen fra 2012 som ikke yter dem et grann rettferdighet sammenlignet med det livebandet de er idag. Vi så dem i Nashville i 2017, og jeg skrev følgende: 

“De utstråler en musikalitet som er helt overveldende, og jeg forstår hva alle lokale musikere snakker om. De som har hørt platen; den yter dem ikke en millimeter rettferdighet sammenlignet med det livebandet de er. For de er enkelt og greit et av planetens aller aller beste liveband!”

Hva du ENN gjør… møt opp i Magic Mirros tirsdag klokken 18:00. Dette er det nærmeste vi kommer The Band i 2018.

 

Onsdag: 

Onsdag åpner for vår del med legendariske Tom Russell, som gjester Magic Mirrors klokken 16:30. Russell trenger naturligvis ingen nærmere presentasjon, her er det bare å kjenne sin besøkelsestid for å få lytte til genialiteten fra en av vår tids fineste låtskrivere.

Og apropos vår tids fineste låtskrivere. Årets vakreste konsert kan fort finne sted på onsdag klokken 21:15. For da får John Moreland æren av å innlede årets festivalkonserter i ærverdige Håkonshallen. John Moreland i Kongens hall. Her burde noen ta ansvar og sørge for liveplate (og DVD). Det blir ikke mer stemningsfullt en dette. Vær tidlig ute, for her blir det fullt!

 

Torsdag:

Torsdag er full av høydepunkter, og inneholder vel høydepunktet for mange av oss.

Sjarmerende I See Rivers åpner dagen på Hjertebank-scenen klokken 17:00, og er vel verdt å få med seg. 

På samme scene finner du utmerkede Hollow Hearts fra Tromsø klokken 18:45. Det må du virkelig få med deg før turen går bort til Bastionen. 

Der finner vi publikumsfavoritt Colter Wall klokken 19:00, og han vil garantert levere sin grovmælte countrymusikk til stor jubel.

Så får vi festivalens eneste store kollisjon. Father John Misty spiller på Plenen klokken 20:15, samtidig som at våre favoritter i GospelbeacH spiller i Håkonshallen fra klokken 20:00. Her faller nok valget på GospelbeacH, som leverte fjorårets sommerplate fra undertegnede. En perle av en småskeiv, lett vestkantpsykedelisk godbit som jeg garanterer vil falle i smak. Bare det å få høre denne gjengen i ærverdige Håkonshallen frembringer gåsehud så det holder! Another Summer of Love er virkelig verdt å sjekke ut før konserten.

Sjefen sjøl i Americanasjangeren treffer vi på Bastionen klokken 21:45Jason Isbell og The 400 Unit vil levere sin fjerde konsert på Bergenfest. I 2008 spilte han på Garage, med et blodferskt 400 Unit, like etter at han sluttet i Drive-By Truckers. I 2011 spilte han på Kvarteret og på Logen med det han kalte “The Alabama Power Trio”, og nå stiller han altså på Bastionen som Americanasjangerens største stjerne. Vi må innrømme at vi gleder oss.
En edru og lykkelig Jason Isbell er intet mindre enn magisk å oppleve live.

 

Fredag / Lørdag

De to siste dagene på Bergenfest er litt mer forbeholdt yngre generasjoner enn oss gamle grinebiterne, men vi kan anbefale å få med seg bloggfavoritt Erlend Ropstad i Magic Mirrors fredag 15:15. Og lørdag finner du svinetøffe Sløtface i Magic Mirrors klokken 19:30, dessuten hører du Real Ones i Håkonshallen klokken 21:30, og det kan ikke bli annet enn fantastisk fint. 

Vi snakkes på Bergenfest, folkens! God fornøyelse. Og sjekk ut maten, den har bare blitt bedre og bedre de siste årene. 

Forrige artikkelDi Derre – Høyenhall
Neste artikkelBergenfest 2018 – tirsdag 12. juni
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here