fbpx

Gospelbeach – Another Summer of Love

Det er den tiden av året igjen. Den tiden der musikk gjerne skal være like fjærlett og kilende som en sommerfuglvinge på et barnekinn. Sommer altså, og ikke en hvilken som helst sommer, men den beste sommeren noensinne står for døren. Det kommer til å bli nok en sommer med grillmat og sjømat, svaberg og høyfjell, byliv og gøy på landet. Kanskje blir det også rom for en aldri så liten forelskelse? I hvert fall musikalsk, for GospelbeacH sitt nye album, Another Summer of Love kommer akkurat i grevens tid og et bedre stykke sommermusikk skal man virkelig lete lenge etter sommeren 2017.

GospelbeacH består av Brent Rademaker, mest kjent fra Beachwood Sparks, i hvert fall hos meg. De to foregående platene til Beachwood Sparks, Desert Skies og Tarnished Gold, var begge to solide album, men ikke av det formatet som hans nye band har levert denne gangen. Med seg i bandet har Rademaker karer som Ben Redell, Johnny Niemann og Jason Soda. Her bidrar hele band med så mye positivitet og spilleglede og overskudd som vi knapt har hørt og sett noensinne før. Man blir ør og svimmel av glede allerede i åpningssporet.

Bandet gav ut sitt debutalbum, Pacific Surf Line, høsten 2015. Jeg husker at jeg hørte på det og plukket sågar med en låt til månedslisten for desember. Men jeg kan ikke ha bitt meg særlig merke i det den gang, trolig havnet albumet i den berømte bunken som til stadighet ligger på vent. I hvert fall skulle det albumet være en hyllest til Californiske damplokomotiv og når jeg hører det nå igjen, er nok de musikalske referansene mer i retning av Grateful Dead og Jonathan Wilson enn Big Star, Byrds, Chris Hillman og Tom Petty. Pacific Surf Line låter bra det også, men det har en langt større andel av improvisasjon og utforsking enn Another Summer of Love som er et perlekjede av urverkspresis solskinnsrock.

Her er referansene til både geografisk og musikalsk landskap og historie relativt åpenbare og at Rademaker har Chris Hillman, Gram Parsons, og et vell av andre artister som en gang har forelsket seg i strand og sol og Stillehav, som forbilder på albumet er helt på det rene. Sjekk ut “You’re Already Home”, med lyden av fløyte og harmonier som klinger akkurat som en 70-talls Californisk countryrockslager. Dette er den mest utpregede låten i den retningen, ellers så er Rademaker opptatt av å skape klassiske stemninger og musikalsk atmosfære uansett låt. “The City Limits” bringer tankene til Chuck Prophet, mens andre låter får meg til å tenke på Tom Petty (sjekk “Strange Days” og “Sad Country Boy”) eller på Todd Snider sitt Hard Working Americans. Det er så mye spilleglede her at det rett og slett renner over. 

Skal du ta med deg en bunke plater på ferie denne sommeren så hadde jeg ikke dratt noe sted som helst uten Another Summer of Love. En bedre samling av god stemning synes vanskelig å finne på et og samme album denne sommeren. Helt til slutt, det aller beste av alt, GospelbeacH spiller på Mono i Oslo den 29. august. Det kommer til å bli hinsides tøft.

 

Siste artikler

Lest dette?