TMGB  Bergenfest  (1 of 1)

Gårsdagens absolutt hyggeligste konsert var uten tvil The Two Man Gentlemen Band, som var første band ut på det som for min del var et etterlenget klubbprogram. Jeg har ikke tenkt å legge skjul på at jeg savner Bergenfest spredt utover klubber og puber i Bergen Sentrum. Der man kan svinge innom et hvilket som helst utested og oppdage et nytt band som bare blåser topplokket av en.

Det var en del som fikk den opplevelsen på Madam Felle denne fredagen, for en mer sjarmerende, samspilt og engasjerende duo skal man lete lenge etter!

De to særdeles velkledde herrene fra Los Angeles er regelrett plukket ut fra 30-tallets jazzmiljø, transportert til 2013 og komplettert med usedvanlig humørfylte og sjarmerende tekster. Som de sa «You might think The Two Man Gentlemen Band only sings about food and beverages. And that is true».

Så vi fikk låter som «Porkchop», «Chocolate Milk» og «Don’t Water It Down», men også mer dyptgående låter som «William Howard Taft» og den spenstige «Me, I Get High On Reefer». «I Like To Party With Girls» var selvsagt også på spillelisten, sammen med en lang rekke andre godbiter som fikk stemningen i taket på et nesten fullsatt Madam Felle!

Herrene åpnet selvsagt opp for spørrerunde, og en nysjerrig publikummer lurte på hvorfor gitaren til Andy Bean bare hadde fire strenger. Dette forklarte han naturlig nok med at han jo bare hadde 4 fingre  (husk, vi bruker vanligvis ikke tommelen på venstre hånd når vi spiller gitar. Red), og følte det var litt råflott med 6 strenger på gitaren når han bare hadde 4 fingre å spille med…

Banjoen fikk slippe fri fra bajokassen, og skapte enda mer liv i publikum. Det var dansing i alle hjørner av Madam Felle, og folk lo og smilte og koste seg overalt hvor jeg så.

Det kan sies så enkelt: Det blir ikke skikkelig bra før minst en i bandet har kazoo-stativ rundt halsen!

Hvis du har tenkt deg på EN konsert i kveld, og ikke har Dagspass til Bergenfest – så går du på Madam Felle i kveld klokken 23:00, når The Two Man Gentlemen Band nok en gang skal forlyste publikum som bare de kan…  du kan takke meg etterpå!

TMGB  Bergenfest  (3 of 1)

SHARE
Forrige artikkelJamie Cullum – Bergenfest, 14.06.2013
Neste artikkelLee Bains III & The Glory Fires – Bergenfest 14.06.2013
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here