Lindi Ortega – Bergenfest 14.06.2014

Bergen viste seg fra sin aller beste side når vi krøp inn mørket i Magic Mirrors, som Lindi Ortega døpte “Sirkusteltet”. Solen, kombinert med det veldig tidlige tidspunktet, var nok noe av årsaken til at det var temmelig glissent i Magic Mirrors ved konsertstart. Det endret seg heldigvis raskt, for det som for meg personlig var festivalens hovedbooking fortjente all oppmerksomhet hun kunne få.

Etterhvert fyltes teltet opp, og både Austingjengen, Oddagjengen, Johannas Vision og en rekke andre Americana og countryfrelste visste hvor dagens godbit var å finne.

Frk. Ortega stilte i sine legendariske, og om jeg skal få si det selv, usedvanlig kledelige knallrøde cowboyboots, og et svart ballerinaskjørt. Sammen med gitarist Champagne James Robertson så hadde de kjørt fra Danmark to dager før, for å gjøre én konsert i Norge i sommer. Heldigvis.

Utstrålingen til vant henne garantert et knippe nye fans. Stemmen vant nok enda fler. For som hun levérte. Vel er platene gode, men live var hun et mørkt lite fyrverkeri, der hun sang om brudd, utro mannfolk og nekrofili om hverandre. Ispedd litt kjærlighet, en blueslåt og en Bee Gees cover, så fikk vi så det monnet. Hun spilte låter fra hele karrieren, og flere favoritter fra både Cigarettes & Truckstop, og den utsøkte Tin Star  fant sitt publikum. Etter konserten stilte hun villig vekk opp til bildetaging og klemming og som hun sa “whatever floats your boat”. Og er det noe man har greie på her i Bergen, et pinglete steinkast fra Vågen, så er det båter… 

Vi gleder oss allerede til å se Lindi tilbake i Bergen på et senere tidspunkt, med fullt band. Og på en mørk klubb som kler låtene hennes enda bedre.

Forrige artikkelGraham Parker and The Rumour – Bergenfest 14.06.14
Neste artikkelBilly Bragg – Bergenfest 14.06.14
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here