fbpx
Forsiden Alle poster Norsk Single: Erik Lukashaugen – Louis Armstrong – eksklusiv teaser

Single: Erik Lukashaugen – Louis Armstrong – eksklusiv teaser

Erik Lukashaugen har virkelig satt den norske delen av taigaen på kartet ved å formidle egne sanger, og ikke minst det å tonsette dikt av Hans Børli.

Skogens dikter Børli er en av våre fremste lyrikere, og hans diktning har virkelig gitt oss livsvisdom fra innlandet.

Diktet «Louis Armstrong» er en klassiker, og må regnes blant Børli’s mest kjente. Diktet var en del av diktsamlingen «Ved Bålet» og ble utgitt i 1962. Louis Armstrong var jazzmusiker med trompet som instrument, og ikke minst en røst og en livshistorie som nådde helt hjem til snøtunge grantrær i Østerdalen.

Diktet er modernistisk, der metaforer og andre triks er langt viktigere enn rim og rytme. Tematisk er dessverre diktet dagsaktuelt. Det handler på sett og vis om hvordan det er å føle rasisme på kroppen. Jeg tror dessverre det er dagsaktuelt om 50 år også.

Erik Lukashaugen er en av våre flinkeste nye visesangere. Hans Børli er en av våre største lyrikere gjennom alle tider. Diktet «Louis Armstrong» er et av etterkrigstidas mest kjente og beste dikt. Det er vanskelig å gjøre musikk til et slikt dikt, og jeg synes Lukashaugen får det til på en bra måte. Jeg har nok hørt Lukashaugen bedre før, men her er det investert både hjerte og sjel. Tommel opp.

Erik Lukashaugen – Louis Armstrong  (7-tommer) (Øksekar).

Finnes KUN som vinyl! Kjøpes hos Big Dipper.

4. mai slippes den digitalt i alle kanaler – akkurat nå er det bare vinylfolket som kan få nyte godsakene. MEN du kan få høre en kort teaser her hos oss!

https://soundcloud.com/elukas/louis-armstrong-teaser

 

Forrige artikkelRoger Græsberg & Foreningen – Trøst
Neste artikkelNår drømmen blir oppfylt – What dream may come
Terje Hanstad
Jeg heter Terje Hanstad og er 45 år bosatt på Ringebu i Gudbrandsdalen. Jeg har vært glad i plater så lenge jeg kan huske. Jeg husker at jeg bladde som besatt i eldre brødres samlinger, og etterhvert ble man en ivrig kjøper selv. Musikalsk har jeg mange bein å stå på. Jeg liker country og soul. Jeg må si jeg er blitt et lite retrohode som heller leter tilbake i tid enn å sjekke nymotens greier. Favorittplater: 1.The Rolling Stones - «Exile on main street» 2. Bob Dylan - «Desire» 3. Van Morrison - «Moondance» 4. The Band – «The Band» 5. The Beatles - «Rubber soul» 6. Gram Parsons - «Grievous angel» 7. Son Volt - «Trace» 8. Solomon Burke - «Don't give up on me» 9. Neil Young - «Rust never sleeps» 10. Gene Clark - «No other» 11. Grateful Dead - American beauty

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here