For en tid tilbake anmeldte jeg singelen «Louis Armstrong» som var en forsmak på platen Vi eier skogene. En kjempefin singel. Vi eier skogene er et bestillingsverk for Hans Børli-selskapet i anledning at det er 100 år siden skogens dikter ble født.

Først vil jeg takke Erik Lukashaugen og andre som tar tak i den norske poesien og fargelegger den med musikk. Jeg tror dette kan få flere folk til å sette pris på lyrikk som fortellerform. Dikt skal jo gjerne fortelle noe, få deg til å tenke og reflektere ved hjelp av forholdsvis få ord.
Dette er platen som gir deg som lytter muligheten til å bli kjent med Hans Børli sine dikt, og ikke minst Erik Lukashaugen’s musikalske tilnærming til ordene. Det låter veldig fint.

Det hele har et akustisk preg, med fine arrangementer og kreativ instrumentering. Det er passelig krydret med fele, trekkspill, steelguitar, dobro og andre instrumenter.

Jeg synes alle ti diktene har blitt tonesatt og arrangert på en plettfri måte, og det er i sannhet ei plate som blir å regne som ei av de fineste norskspråklige i 2018. Selv får jeg gåsehud når jeg setter på tittelsporet «Vi eier skogene». En ting er at det låter så fint. Noe annet er at ordene får deg til å tenke.

«Dagene og drømmen» der Liz Tove Vespestad (Somebody’s Darling) bidrar med sin fagre røst er et annet høydepunkt. Det er så hårene reiser seg på ryggen. Visa bringer en mot slutten av livet.

«To svarte karer» er nok platens lystige øyeblikk der Dust of Daylights favorittsteelgitarist Skadsdammen får leke seg med dobro. Gærfin bluegrass fra Elverum.

Du finner platen både på streaming, cd og vinyl.

Forrige artikkelDoD Sessions: Sadler Vaden
Neste artikkelAnbefalte Album 1. halvår 2018
Jeg heter Terje Hanstad og er 45 år bosatt på Ringebu i Gudbrandsdalen. Jeg har vært glad i plater så lenge jeg kan huske. Jeg husker at jeg bladde som besatt i eldre brødres samlinger, og etterhvert ble man en ivrig kjøper selv. Musikalsk har jeg mange bein å stå på. Jeg liker country og soul. Jeg må si jeg er blitt et lite retrohode som heller leter tilbake i tid enn å sjekke nymotens greier. Favorittplater: 1.The Rolling Stones - «Exile on main street» 2. Bob Dylan - «Desire» 3. Van Morrison - «Moondance» 4. The Band – «The Band» 5. The Beatles - «Rubber soul» 6. Gram Parsons - «Grievous angel» 7. Son Volt - «Trace» 8. Solomon Burke - «Don't give up on me» 9. Neil Young - «Rust never sleeps» 10. Gene Clark - «No other» 11. Grateful Dead - American beauty

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here