Fredagsvideo: egil olsen – better man

«Blir du ikke lei musikk?» spør folk. Og jo, det blir jeg. Hver dag. Dritt lei dårlige kladeiser med pompøst vrøvl som fyller opp mailboksen min. I skrivende stund har jeg 750 uleste mailer som hopet seg opp mens jeg var syk i påsken. Jeg er villig til å vedde på at 742 av de kan slettes uten videre fanfare, om jeg var tilbøyelig til å ta en enkel utvei.

Man kan bli så forbanna og oppgitt noen ganger, og forbanne seg på at «nå er det nok, dette her kan noen andre drive med. Jeg stikker til fjells for å leve av røtter og bær, og lytter bare til fuglesang og krafsing i lyngen resten av livet.»

Men så dukker det opp en ny låt fra Egil Olsen (geniet fra Ørsta), og så er vi tilbake på sporet. For unge Hr. Olsen har i en årrekke vært garantist av fine låter, gode tekster og innsmigrende melodier som hever humøret, øker trivelsen og mest trolig – forbedrer hårvekst og senker kolesterol. Og nå ber han meg rett og slett om å ta meg sammen og bli en bedre utgave av meg selv. Så jeg er igang med å gå gjennom de 750 mailene (nå 711, foreløpig var alt sletteverdig).

I sommer har han planer om å slippe platen you and me against the world. Oppfølgeren til den utsøkte (og i mine ører hans beste plate) oooo what happened. Forrige gang var et vendepunkt i Olsens karriere, der han gikk litt vekk fra de humoristiske tekstene, og tok et blikk innover på seg selv og en mørk periode i livet. Særdeles vellykket, om jeg skal spørre meg selv om hva jeg syntes. Men det trenger jeg jo ikke, siden jeg skrev anmeldelsen som er linket rett der oppe.

Nå skal jeg ikke forskuttere noe på vegne av Hr. Olsen, men både tittelen på albumet og innholdet i singelen «Better Man» kan tyde på at han fortsetter litt i samme retning, men vender blikket litt utover og ser på hvordan han har det i forholdet, med kone og barn. Hus og (liten) bil. Jeg er i hvertfall klar… og hvis man skal dømme etter utsagnene om singelen, som han siterer i pressekrivet, så er han på rett spor.

“ditta e no en hit det, han pappa også likte den”
– mamma
“better man is such a great song”
– ein amerikansk manager
“ve-he-heeeldig catchy!”
– norsk popstjerne
“utrolig fet gitarlyd, telecaster?”
– norsk gitarist
“på høgde med det beste fra utlandet”
-onkel terje
 

Sjekk ut «Better Man» i toppen av saken.

 

SHARE
Forrige artikkelEkslusiv førpremiere på Mighty Magnolias – From A Higher Ground (Single)
Neste artikkelBenedicte Brænden – Blood On Your Hands
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here