Jeg snakket nylig med noen som ikke hadde fått med seg denne platen, og fant ut at det var på sin plass å opplyse om dens eksistens. For du allstyrendes, denne er fin! De tre vokalistene og låtskriverne som utgjør Applewood Road møttes for første gang på en kafé i East Nashville i 2014. To timer seinere hadde de skrevet “Applewood Road”. Dagen etter spilte de den inn i studio.

Applewood Road CoverNoen måneder seinere møttes de igjen for å skrive og spille inn de 12 andre låtene som utgjør Applewood Road

Applewood Road består av Emily Barker, Amber Rubarth og Amy Speace. Velkjente navn for de fleste av oss. Gjester på platen er blant andre Fats Kaplin og Aaron Lee Tasjan. 

Sammen stilte de seg opp rundt én enkelt mikrofon i det analoge studioet Welcome to 1979 i Nahsville. Tre stemmer, to-tre gitarer, av og til en banjo eller en fele og selvsagt en ståbass – rett inn på en to-spors analog opptaker.

Men det er stemmene og harmoniene som er stjernen her. De tre synger overstrømmende vakkert sammen, og sammen har de tre låtskriverne satt sammen hele 13 låter som tar lytterne med på en drømmereise gjennom mer nostalgiske tider. De får alle vist sin styrke som låtskrivere, men ikke minst som vokalister – der de bytter på å synge lead, duetter og backe hverandre med harmoniske krumspring som får deilig gåsehud til å springe ut overalt.

Sjekk det ut i videoene under – og helt i bunnen ligger hele platen på Spotify.

Kjøpes digitalt på Bandcamp. CD eller vinyl hos Gearbox. Og vinylen finner du naturligvis også hos Big Dipper.

Sjekk “Lovin’ Eyes” med Aaron Lee Tasjan:

 

Og “Give Me Love” med Fats Kaplin på trekkspill:

 

Forrige artikkelEddie’s Jukebox – Let The Mystery Be
Neste artikkelWilliam Matheny – Strange Constellations
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here