I kveld kom nyheten om at medlemmene i American Aquarium går hver til sitt. BJ Barham melder på bandets Facebooksider at Ryan, Bill, Whit og Kevin takker for seg i bandet, men at han fortsetter med bandnavnet American Aquarium, og at prosessen med å danne en ny enhet er igang.

Norge hadde gleden av å få besøk av American Aquarium for første gang for tre uker siden, og kjemien på scenen – samspillet og spillegleden, var helt tydelig for alle som var der.

Men Barham forteller nå at tiden var moden for de andre å finne seg nye retninger i livet. Gitarist Ryan sluttet som kjent etter nyttårskonsertene, og vikaren George Hoge gjorde en god figur under Europaturnéen. Det kom dog som en overraskelse på de aller fleste at også resten av bandet nå tar sine instrumenter og går.

Prosessen startet nok når de besluttet å oppløse bandet etter at Burn. Flicker. Die. var ferdig innspilt. Suksessen i etterkant gjorde nok at alle gikk på oppgaven med fornyet innsats, men nå var tydeligvis kameratgjengen ved veis ende. De fleste har stiftet familie, og ønsker seg et mer stabilt liv – uten 200 døgn på veien. 

BJ forteller at arbeidet med den neste American Aquarium-platen allerede er i gang, og at han vil samle et band som skal spille inn platen Things Change til høsten, før den nye enheten drar ut på turné. Alle skilles som gode venner, og vi håper de finner like mye suksess i sine fremtidige prosjekter.

Takk for turen, vi gleder oss til fortsettelsen!

Hva passer bedre enn en runde med “Casualties” på en dag som dette ?

Forrige artikkelLørdagsvideo: Drive-By Truckers – American Band (live)
Neste artikkelDoD Live presenterer Austin Lucas
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here