Fredagsvideo: John Moreland – It Don’t Suit Me (like before)

Hva er større enn julaften, nyttårsaften og bursdag på en gang? Ny musikk fra John Moreland. Jeg har fulgt denne mannen siden Everything The Hard Way virkelig blåste meg i bakken i 2011.  Det året slapp han ganske enkelt fire av mine favorittvinyler. Altså, mannen var TJUESEKS år, og slapp tre av de fineste platene verden har sett – samme år!

Things I Can’t Control sammen med The Black Gold Band, Everything The Hard Way med the Dust Bowl Souls, soloprosjektet Earthbound Blues og singelen Tear Me Back Apart / Blues & Kudzu.  Alt på vinyl, naturligvis. Og hadde han startet i 2010 og sluppet en av de hvert år, så hadde han klart kunststykket å levere årets album hvert år mellom 2010 og 2013 (når han slapp In The Throes). For det Moreland leverer er bare på et helt annet nivå enn alt annet. Han er låtskrivernes låtskriver, og har endelig fått den oppmerksomheten han fortjener fra et større publikum.

Favoritten min fra 2011 er altså Everything The Hard Way, men hvis du finner en kopi av Things I Can’t Control på vinyl, så plukk den med deg – for Moreland med et saftig rockeband er bare enormt.

I fjor giftet han seg med kunsteren Pearl Rachinsky, og den første egoistiske tanken som slår en er jo “hvordan vil låtskrivingen til Moreland endre seg når han er gift?”. Det er jo ikke til å komme forbi at total og komplett hjertesorg er tema for flere av låtene hans, og det å plutselig være lykkelig er en følelse som ikke har hatt sin naturlige plass i tekstene hans frem til nå. 

Big John gjør det ganske enkelt. Han skriver låten “It Don’t Suit Me (like before)”, og sier det ganske enkelt i en tekst som på Morlandsk vis forteller oss at denne veien vi går sammen gjør at alle forandrer seg – og det ække farlig, det skjer med oss alle. Aksepter det, og se fremover! Men lær noe av prosessen. (og skriv gjerne en låt om det, om du har lært noe på veien)

I’m still starin’ at the sky, like at the stars.
With all these heavy anchors on my heart.
But they don’t suit me bad like before.
They don’t suit me like they did before.
Always waving flags and waging war.
But it don’t suit me like before. 
It don’t suit me like before!

I videoen møter vi Moreland og bandet på turné i USA, vi treffer også konen Pearl, og det ser rett og slett ut som om de har det temmelig moro. Låten er også en liten sving tilbake i mer rocka former for Moreland, der bandet fyller ut og bygger opp rundt vokalen på en måte de litt mer nedstrippede platene han har sluppet de siste årene ikke har gjort i samme grad.

Herregud som jeg gleder meg til “Big Bad Luv”. Du kan forhåndsbestille hos Moreland. BJ Barham fra American Aquarium fortalte at han hadde hørt platen, og han var i knestående over hvor bra den var. Jeg tror vi har noe stort i vente, kjære venner. BIG Bad Luv!

La “It Don’t Suit Me (like before)” ta deg inn i helgen. Ha en aldeles fortreffelig tacofredag!

Forrige artikkelUnnveig Aas – Old Soul
Neste artikkelBluebirds Ghost – Miniature Scenes of Sorrow
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here