Norgespremiere: Roger Græsberg & Foreningen – Lyden av hjul

Det nærmer seg release for Roger Græsberg & Foreningens etterlengtede debutplate Triste Sanger og Vals. (Lykke til med å finne en platetittel som treffer oss bedre enn det…).

Roger Græsberg & Foreningen Lyden av hjulSom en saftig smakebit så har vi i dag æren av å få dele musikkvideoen til singen “Lyden av hjul” med det norske folk.

Roger Græsberg & Foreningen består av Roger Græsberg (låtskriver, produsent, gitar og vokal), Unnveig Aas (gitar og vokal), Krister Skadsdammen (Gitar), Tor Ånon Kleivane (Bass), Alexander Lindbäck (trommer) og Kenneth Bjørdal (tangenter).

“Triste Sanger og Vals” slippes i januar 2017, og er en plate vi har siklet etter siden Græsberg og Lindbäck begynte å diskutere bandnavn på Facebook for en temmelig god stund tilbake.

Presseskrivet beskriver egentlig låten (og videoen) så godt at vi bare klipper og limer direkte derfra uten skjemsel:

LYDEN AV HJUL er en kjøretur gjennom landskapet på Finnskogen.
Klassisk countryrock som forteller om å bryte opp, uten å si adjø, for å se hvor ferden går videre.

Skal vi dømme etter smakebitene vi har fått så blir vi i januar presentert med den beste norske countryrock-platen siden Flying Norwegians var på vingene. Og “Lyden av hjul” er en låt som alle vi som er oppvokst milevis unna Sinsenkrysset kan relatere oss til. Bare det å sette seg i bilen og ta la hjulene ta deg bortover, utover, innover – oppover eller nedover. Mot noe, eller vekk fra noe. Nevnte vi at vi gledet oss til plateslipp? Jeg stemmer for svær hagefest på Skarnes.

(Klikk på playknappen midt i bildet i toppen for å se videoen)

RG & Foreningen Foto Henning Benjaminsen
(Foto: Henning Benjaminsen)
Forrige artikkelJohnny Cash – The Songwriter
Neste artikkelVideopremiere: Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars – My Old Friend Jesus
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here