Spilleliste – August 2016

Da er vi så nærme skole- og studiestart at vi må kunne kalle fellesferien over og vel så det. Selvfølgelig kom grillværet til Vestlandet denne uken, det betyr at det lukter tennvæske og brent flesk rundt omtrent et hvert hushjørne. Det var vel ikke akkurat slike fristelser man trengte nå etter en lang og grå sommer med trøstespising som en av de mest utøvde aktivitetene.

Det eksploderte formelig på utgivelsefronten på den første fredagen etter at sommerens mest hektiske ferieuker var over og det ser ikke ut til å ta slutt med første. Oversikten min inneholder så langt rundt 200 kvalifiserte utgivelser til nå i år og en solid liste utenom det som mangler dato og som kommer utover høsten. Vi gleder oss som vanlig til høstsesongen, det er som oftest da vi får de aller beste nye platene i løpet av året opp i salgshyllene.

Augustlista inneholder en del smakebiter fra kommende album og en del låter fra allerede utgitte album fra slutten av juli og starten av august. Blant de nye albumene som allerede er kommet ut finner vi blant annet andrealbumet fra en artist og band som heter Andrew Leahey & The Homestead. Andrew er en modig fyr som gjerne uttaler seg om andre artister. Han har skrevet et stort antall omtaler, anmeldelser og kritikker om americana og musikk generelt i Washington Times, AllMusic.com, American Songwriter og nå for Rolling Stone. Debutplata hans kom for fem år siden og oppfølgeren og karrieren som musiker skulle komme ganske så raskt etter det, men Leahey ble syk med hjernesvulst, som han heldigvis ble frisk fra, men senere kom det en del problemer med balansenerven og karrieren ble satt fullstendig på vent. Nå er andreplata her og Skyline In Central Time er vel verdt å sjekke ut.

Er du på jakt etter årets bluegrassplate så tror jeg faktisk at Rob Ickes & Troy Hensley sin The Country Blues kan være noe å sette stiften ned på. Ickes og Hensley turnerte Norge her i vinter og heldig alle de som fikk se de, for makan til amerikanske instrumentalister ser vi sjelden på norske scener. De var i Bergen også, men dessverre samme kveld som Fernando og Richmond Fontaine var i byen. Den berømte ketchupeffekten der altså.

Smakebiter fra kommende album er det nok av på listen, BJ Barham, The Handsome Family, Drive-By Truckers, Stephen Simmons, Aaron Lee Tasjan, Luke Winslow-King, Joe Henry, Blackberry Smoke, Parsonsfield og Paal Flaata for å nevne noen av de mest spennende. Knallgode låter fra noen av de, noen litt mer midt på treet. Vi venter imidlertid med å konkludere til hele albumene foreligger.

En av de aller mest spennende sakene som kommer i høst er duettalbumet til John Prine. Første singelen sammen med Susan Tedeschi er ute nå og jeg må si at jeg ble svært overrasket over hvor bra stemmen til Prine faktisk har holdt seg på tross av alle helsemessige utfordringer. Deres versjon av George Jones gamle slager “Color of the Blues” gir meg troen på at For Better, Or Worse kan bli en hyggelig opplevelse av en plate.

Ellers så er det verdt å merke seg at Jason Isbells gitarist, Sadler Vaden, er ute med sitt andre soloalbum. Et glimrende rockealbum som du kan lese om her på bloggen ved å følge lenken under.

#Sadler Vaden – Sadler Vaden

Anbefaler også å sjekke ut hele plater fra Lori McKenna, Blind Pilot, Don Gallardo og Chelle Rose. Fire album som hadde fortjent sin helt egen omtale, men som foreløpig ikke har fått nok spilletid til at man kan sette seg ned å gjøre et fornuftig skriveri på. Kanskje det kommer, det høres så langt veldig bra ut.

På den litt mer tradisjonelle countryfronten finner vi smakebit fra det kommende albumet til Mandolin Orange, det høres ut som kan bli en solid sak. Cody Jinks er ute med nytt album, men foreløpig er kun en låt tilgjengelig på Spotify. Til info så er Jinks denne høsten på turne rundt i sørstatene og østkysten av USA sammen med Whitey Morgan and the 78’s. Et svært solid team som har funnet hverandre med andre ord.

Litt mer på den alternative siden så har jeg plukket opp en ny låt med Angel Olsen. Strålende! Den damen er umulig å sette i bås og når hun viser seg fra den siden hun gjør i “Shut Up Kiss Me”, så kan man ikke annet enn å la seg imponere. Snakk om ekte girl power!

Look Park er et band som har gitt ut et album med samme navn som er verdt å sjekke ut. Det er også litt over i den alternative bunken av det vi vanligvis har på platespilleren, men det har en veldig fin atmosfære, nesten litt 90-talls.

Det blir noen låter til på listen i løpet av måneden, bare å følge med så oppdateres listen fortløpende som det kommer noen interessante ting.  Sjekk gjerne også ut tidligere månedslister og bloggposter her – egen side med full oversikt – En unik samling med over 70 månedlige spillelister i Spotify, helt tilbake fra mai 2010 med smakebiter fra aktuelle utgivelser fra tidsrommet den ble laget.

Forrige artikkelBJ Barham – Rockingham
Neste artikkelWilliam Bell – This Is Where I Live
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here