Premiere: Darling West – “A Nobody’s Song”

Darling West har fått fantastiske tilbakemeldinger fra alle kanter på sin ferske plate Vinyl and a Heartache, som vi anmeldte forrige uke.

I dag kan vi stolt presentere Darling Wests ferske musikkvideo. Låten de har valgt seg ut er en av mine favoritter fra platen, den sterke “A Nobody’s Song”.

Vi har tatt en liten prat med Tor Egil Kreken fra Darling West, om platen, videoen og planene fremover. “A Nobody’s Song” ser du i toppen av saken…

Tor Egil, tilbakemeldingene har vært overstrømmende siden platen ble utgitt, hadde dere forventet en slik respons?

Nei, me hadde verkeleg ikkje det! Så klart drøymer ein om at folk skal like musikken ein gjev ut, men ein veit jo aldri. Spesielt stas er det jo med musikkbloggar som m.a. Dust of Daylight, der folk med ein genuin interesse og kjennskap til stilarten kjem med djuptgåande analyser. Det set me enormt stor pris på!

Det er spennende tider for de som er glad i americana, country og det vi kanskje kan kalle amerikansk tradisjonsmusikk her hjemme.
Oslo er en sydende americanagryte, og det minner på mange måter om Roots-bølgen vi hadde tidlig på 90-tallet, men mye bredere og om jeg skal si det selv – mye høyere kvalitet.

Hvordan opplever dere miljøet som har vokst frem, og hvordan ser du på deres rolle i mylderet?

Det er utruleg mykje bra som skjer innanfor sjangeren om dagen, både i inn- og utland! Aktørar som Vestkyst Records og Die With Your Boots On har vore med på å løfte fram norske band og spreie ordet, og la folk få sjansen både til å spele konsertar for eit interessert publikum, og å gje ut musikken sin. Det er veldig stor stas å vere ein del av den bølga. Folk spelar på kvarande sine konsertar og dannar nye prosjekt på tvers av band. Det er eit veldig levande miljø. Eit høgdepunkt har vore Die With Your Boots On All Stars, som har spelt på eit par festivalar i fjor og i år. Då ser ein verkeleg entusiasmen, kameratskapen og ikkje minst kvaliteten i miljøet.

Har du noen anbefalinger å komme med blant up-and-coming band til de som nå har falt for deres plate?

Silver Lining er eit kjempespanande prosjekt. Og Lucky Lips, om ikkje up-and-coming, har ei utruleg kul plate på gang. Jørgen og Jørgensen er også veldig bra!

Dere har valgt “A Nobody’s Song” som andre video fra platen, fortell litt om den teksten. Den er jo en ganske emosjonell tekst.

Den er ei slags fiktiv forteljing svært inspirert av verkelege menneske eg har og har hatt i livet mitt. Ein hyllest til personar med stor betydning for meg, men som aldri har fått særleg anerkjenning her i verda.

Hva er så planene videre for Darling West ?

Me reiser ut på turne i september og oktober, og planlegg ein ny runde i januar/februar. Ut over det drøymer me om å kunne turnere litt også utanfor landets grenser. Eg ser også for meg at me går i gong med å skrive låtar til neste album så snart støvet har lagt seg kring ”Vinyl and a Heartache.”

Besøk Darling West på Facebook for å holde kontroll på hvor de turnerer i høst. Gå IKKE glipp av de konsertene… som en vis mann sa; “Just buy those tickets!”

Platen kjøper du selvsagt hos Big Dipper.

Forrige artikkelWestern Centuries – Weight of The World
Neste artikkelJack Ingram – Midnight Motel
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here