Fredagsvideo: Darling West – Traveller

Darling West er ute med en ny forsmak på den kommende platen, som de har planlagt å slippe på nyåret. Låten de frister oss med har fått navnet “Traveller”, noe som passer veldig bra med det året Darling West har hatt. De har nemlig jobbet tett opp mot det Amerikanske markedet – med to turer over dammen. Vi ba dem fortelle litt om året de har hatt, og spesielt hvordan de opplevde USA:

Vi var på en liten turne/road trip i USA i mars/april. Først var vi en uke på SXSW i Austin, der vi holdt ni konserter på seks døgn. Intense dager, men veldig gøy! Spilte også i Nashville og New York, i tillegg til at vi jobba med nye låter og hadde litt ferie . Nå i september dro vi tilbake og spilte tre konserter på AmericanaFest i Nashville. SXSW var gøy, men for oss er AmericanaFest uten tvil favoritten. Både fordi det er mindre folk og kø og litt mer oversiktlig, men også fordi man får sett så mange av heltene sine spille. Av høydepunkter kan nevnes Aaron Lee Tasjan, Willie Watson (med Gillian Welch og David Rawlings ved siden av oss blant publikum) og Americana Music Awards, der så å si alle store navn innen sjangeren dukka opp på scenen og spilte. Sprøtt!

Hvordan kommer den neste platen til skille seg ut fra den forrige? 

Den neste plata kommer til å ha mer av en typisk bandbesetning med gitarer, bass og trommer. Litt mindre polert enn før, og kanskje med litt mer råskap. Personlig syns vi også at vi hele tiden utvikler oss som låtskrivere, men det gjenstår å se om andre er enige. Det er spennende å utfordre seg selv til å skrive noen andre typer låter enn man har gjort før, og å prøve å hele tiden gå litt videre, samtidig som man bevarer særpreget og utrykket sitt.

Fortell litt om “Traveller” og videoen som slippes idag?

Traveller er en av låtane på plata som ikke har bass og trommer. Mari spiller akk-gitar, Tor Egil el-gitar og Kjetil pedal steel. I tillegg har vi med stryk for første gang i karrieren, og den er det Mari Persen som har arrangert og spilt. Videoen er laget av Andreas Ulvo, som kanskje er mest kjent som en fantastisk bra pianist. Vi liker godt måten han filmer på også, og han har tidligere laget videoen til “Vinyl and a Heartache.” Traveller tenker vi at passer fint på regntunge høstdager, og den har en melankoli og en lengsel etter noe som har vært.

Tusen takk til Darling West!

Videoen ligger helt i toppen her, og singelen kan du også høre på alle digitale plattformer:

Forrige artikkelNy plate fra Tim Easton
Neste artikkelEl Cuero 10 år
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here