Jeg vet jeg lover i disse spillelistepostene, at vi skal komme tilbake til plater og artister som vi omtaler og som høres spennende ut, men så skjer det saker og ting på veien og så oppdager man plutselig noe nytt som er enda mer spennende og plutselig så…  Hey! Der landet det jaggu en møll på nesen min…

Uansett er det litt ukomfortabelt å aldri klare å leve opp til løfter om omtaler og inngående dybdeanalyser av en lovende artist fra for eksempel Monkeys Eyebrown i Kentucky. Heldigvis kan jeg love at akkurat den damen jeg sikter til i setningen over, kommer vi tilbake til. Nok et løfte avgitt, og så får tiden bare vise hva som kommer. Det dukker garantert opp noe. I motsetning til meg selv som snart dukker ned i noe, et basseng eller lignende et sted i Middelhavet eller den sagnomsuste Litleåna i heimbygda Kvinesdal.

Sommeren er ikke den helt store årstiden for albumutgivelser, men smakebiter fra kommende album er det en del av. Veldig spennende blir det å se hva Patterson Hood og Mike Cooley kommer opp med til sitt nye Drive-By Truckers album som kommer i høst. Første låten, “Surrender Under Pressure”, er i hvert fall en ny vri fra Cooley, men i solid DBT-ånd og med en skarpere politisk tunge enn tidligere. Spennende!

En av våre absolutte favorittdamer i amerikansk musikk for tiden, Lydia Loveless, har gitt ut sin første singel fra det kommende albumet Real som kommer 19. august på Bloodshot Records. Det er ingen annen artist fra denne delen av musikkverdenen som bedre fanger den atmosfæren som oppstår i et menneskes liv der man går fra ungdom og inn i de voksnes rekker med alt det den overgangen har å by på.

Cole Risner er et nytt navn for meg, men han leverer et knippe fine låter på albumet Better Man. “Robin On The Hudson” er en tvers igjennom ekstatisk fengende låt. Hadde den kommet på radioen i bilen i sommerferien, da er jeg redd for at jeg måtte ha stoppet bilen for å være sikker på at vi holdt oss på veien.

Fantastiske Sara Watkins må nevnes og trekkes fram. For en dame, for en stemme og for et album hun har levert. Bare å lene seg tilbake og la seg imponere av det den damen gjør. Andre som kjapt bør nevnes er Wild Ponies, bandet til Doug og Telisha Williams, som også har laget et meget solid album med sitt Radiant. Det samme må vi kunne si om Sarah Shook, som endelig har fått fjorårets album ut på strømmetjenester. Kanonplate!

Så var det de virkelig store smakebitene da. Selve konfekten eller rosinen i pølsa om du vil. Jerry Douglas presenterer Shawn Camp, Barry Bales, Charlie Cushman og Johnny Warren i bandet sitt, Earls of Leicester. For en gjeng! Dette er det aller ypperste verden kan by på av akustiske instrumentalister og selv om det er Jerry Douglas som er hovedpersonen bak, så må jeg trekke fram Shawn Camp, en vokalist og låtskriver det virkelig står respekt av. Det er vel bare å si at det er sjelden man gleder seg til plater mer enn akkurat denne. Rattle & Roar har releasedag fredag 15. juli.

Ellers finner vi også smakebiter fra The Devil Makes Three, John Paul White, Jonah Tolchin, Sean McConnell, Shovels & Rope og St. Paul & The Broken Bones. Det kommer med andre ord litt konfekt i skåla utover høsten. Men inntil da så koser vi oss med det vi har så langt denne sommeren, mer kommer etterhvert. Husk å ta med deg musikken der du går og der du drar og sjekk gjerne også ut tidligere månedslister og bloggposter her – egen side med full oversikt – En unik samling med over 70 månedlige spillelister i Spotify, helt tilbake fra mai 2010 med smakebiter fra aktuelle utgivelser fra tidsrommet den ble laget. Fortsatt god sommer!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here