Det er ikke så ofte man finner en steelgitarist som også lager egne album med sine egne låter. Jesse Aycock fra Tulsa, Oklahoma gjør det. For tiden reiser han rundt i verden og spiller pedal steel, lap steel eller vanlig gitar for Paul Benjamin Band, The Secret Sisters eller Hard Working Americans.

For to år siden kom Flowers & Wounds ut og plateselskapene pusher denne utgivelsen på ny igjen nå som Aycock er aktuell med så hektisk turnevirksomhet og ny HWA utgivelse. Selv om det nok er nyinngåtte publishing avtaler som er årsaken til den fornyede interessen, er det nok kunstnerisk innhold på albumet til å vekke interessen hos oss musikkavhengige.

Det er befriende å bare høre Aycock spille av seg sin egen musikk sammen med bandet sitt. Dette er slik Aycock ønsker at det skal låte, dette er hans kunstneriske og kreative musikalske uttrykk. Spennvidden er stor hos Aycock, han mestrer alt fra country til psykedelia, fra pop til hardtslående rock. Ofte minner melodiene hans om noe Eagles eller Beatles kunne ha laget, han har en særdeles god meloditeft, mens den litt spinkle stemmen hans nok forhindrer han fra å vokse seg ordentlig stor.

flowers_jesseDet er uansett slike oppdagelser som albumet til Aycock som gjør livet som musikkblogger verdt å leve. Det man forsøker å beskrive er ukjent terreng for de aller fleste, det er kun de som virkelig bryr seg som leser artikkelen og de som virkelig elsker musikk som tar seg bryet med å lytte plata og finne ut hva det handler om. Heldigvis har Dust of Daylight mange slike lesere jeg nevner over.

Du tenker kanskje at jeg burde ha oppdaget Flowers & Wounds da den kom ut i 2014? Hvis den er så fordømrade fin? Sjekk ut månedsspillelisten min fra juni 2014 da vel. Der skinner det jaggu en låt fra albumet mot oss. Selv om denne trengte et par år med modning så er det aldri for sent.

Aycocks gode venn og bandkollega, og en av våre bloggfavoritter, Neal Casal, spiller på albumet og sammen med mer ukjente George Sluppick og Eric Arndt utgjør de bandet som spiller med Aycock. Hele albumet er pent og vakkert dandert og spiselig fra forrett til dessert, men noen favorittbiter vil fort utkrystallisere seg, som f.eks., “House of Love”, “Heavy Day” og “Leave Again”.

Sjekk ut plata og om du liker den like godt som meg, så kan du jo for eksempel kjøpe den fra Aycocks egen Bandcamp-side.

Jesse AycockBandcamp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here