Varsku her!
Alle vet at før det skal detoneres ei skikkelig kraftsalve, så må det ropes ut et varsku. Førstkommende fredag, altså fredag 5. august kommer det en skikkelig kraftsalve fra Snaxville Recordings som holder til i Skogbygda i Akershus. Da slipper brødrene Henrik og Amund Maarud sin første singel fra sin aller første fullengder under navnet Morudes.

Navnet Morudes, er så vidt jeg vet, slik navnet Maarud uttales i Amerika. Det er like greit å kalle seg Morudes først som sist, for disse brødrene bråker så høylytt at de kommer til å bli hørt helt til Amerika – sann mine ord.

Morudes består av Henrik på trommer og Amund på gitar. Det er for meg helt uforståelig hvordan en duo kan låte slik som Morudes gjør. De to skaper et lydbilde som er naturlig for fem mann, og ikke to. De bråker rett og slett så fælt at jeg heretter vil kalle disse to kara for Buzz og Fuzz. Dette må være landets desidert mest hardtslående duo.

Morudes live

Det er så mye aggresjon og spilleglede som skal ut når Buzz og Fuzz barker sammen. De er som brødre skal være, de utfordrer hverandre, de ypper til bråk og tester grenser. De er begge sjefer, og de innrømmer lett at de slåss på scenen. Det er iallfall ingen tvil om at det er rimelig intense saker som settes i sving når Henrik (Buzz) grisebanker trommeskinnene og Amund (Fuzz) bender strenger som bare han kan.

Magnet City er, som sagt, første singel fra den kommende skiva. Låta er spilt inn hjemme på låven i Skogbygda hvor Snaxville Recordings og brødrene holder hus. I produsentstolen sitter en mann ved navn, Erlend Mokkelbost. Han har gjort et mesterlig stykke arbeid med å fange inn brødrenes genuine psykedeliske ørkenrock. Dette låter beinhardt og styggtøft, kanskje litt som to tvillinger som er født med Marc Bolan og Jimi Hendrix sitt DNA.
Hva låta Magnet City handler om er ikke helt enkelt å forklare. Så i frykt for å få bank av de to sinte slåsskjempene så siterer jeg heller Henrik selv, som sier følgende om hva låta handler om:

«Magnet city handler om en mental dragning mot et bedre sted i en situasjon hvor du føler deg låst og nærmest brenner opp i kampens hete. I magnet city blir det bedre, det gjelder bare å komme seg dit.»

Fredag 5 august slippes Magnet City på alle tilgjengelige tjenester, og senere i høst kommer debutskiva.

I mellomtiden anbefaler jeg på det sterkeste å oppsøke steder hvor Morudes spiller live. Buzz og Fuzz Maarud er et sant fyrverkeri live, der de stiller til kamp iført sine arbeidsoveraller. De skal bant annet spille på Notodden Bluesfestival fredag 5 august.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here