Israel Nash, mannen som har gjort opptil flere allerede legendariske konserter i Vestlandets hovedstad, ikke minst siste gangen han var her på Garage i 2014, fikk æren av å fyre i gang Bergenfest 2016. Nash siste album Israel Nash’s Silver Season kom i fjor og dette er første gangen etter at det kom ut at han er tilbake i Bergen.

Som forventet fikk Nash en ganske så utakknemlig oppgave med å starte opp en festival og et publikum som ikke var helt i festivalmodus ennå. Heldigvis var det ikke noe å si på lyden eller utførelsen eller teknikken, fra scenen og fra lydbordet satt alt som det som skulle fra første grep. Mot slutten av konserten fortalte Nash oss at han fikk elektrisk støt fra mikrofonen på lydsjekken tidligere på dagen og at han gikk rett på ryggen. Heldigvis skadet han seg ikke og han og bandet kunne gjennomføre et meget solid sett til stor glede for festivalpublikum, som i tillegg til Nash og bandet kunne glede seg stort over hvor bra Bergensværet og temperaturen utviklet seg denne åpningsdagen.

Musikken til Israel Nash, og da spesielt låtene fra det nevnte siste albumet, befinner seg i et musikalsk landskap som drar tankene til Stillehavet og California uansett hvilken låt han spiller. Selv om lydbildet med den fremtredende pedal steelen og de alltid tilstedeværende rockeriffene fra de to Gretsch-gitarene er så nærme himmelsk som man kan komme, så er Nash sin store utfordring at spesielt hans nyeste låtmateriale fort kan føles litt likt. Det gjorde det også litt i kveld på Bergenfest.

Høydepunkter var det allikevel, den beste låten fra Silver Season var selvsagt med, “LA Lately”, og “Rexanimarum” og “Mansions, to av de aller beste låtene fra hans forrige album, Rain Plains, satt 100% som de skulle. Med en gang Nash beveger seg ned i det litt mer følsomme hjørne, slik han framsto på forrige plate og den før det igjen, så blir det aller mest interessant. Dessverre fikk vi ingen av favorittlåtene fra Barn Doors… fra 2011, noe som sannsynligvis skyldes at en liten time for en artist som Nash er i minste laget. Men alt i alt en vellykket konsert som var en solfylt åpning av festivalen verdig. Israel Nash sviktet ikke sitt publikum i Bergen, selv om han var ett knepp skarpere sist gang han var i byen.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here