Våre venner i Skipop-kollektivet hviler ikke på sine laurbær, og i kjølvannet av den pågående suksessen rundt Benny Borgs utsøkte «comeback»-album, så slipper HP Blom sin andre EP på Skipop Records. Den forrige – Step On It var populær her på bloggen…

Sammen med Per Amund Solberg (Bass/kor), Simen Mæhlum (trommer/kor) og Asbjørn Ribe (tangenter/kor), så har HP Blom tatt med sine tekster og melodier hjem til Produsent Asbjørn Ribe. Der har de rett og slett spilt inn låtene som nå utgjør EPen My Dog Song EP.

Platen slippes digitalt i dag, og på en tirsdag som egentlig er mandag så kliner HP Blom deg rett i bakken med en totalt hjerteskjærende tekst om bokstavelig talt den siste turen med hunden. Familiemedlemmet som må tas med til veterinæren for å få den siste sprøyten.

Enhver person som på et tidspunkt har hatt hund kan kjenne seg igjen her. Strengt tatt; enhver person som er innehaver av følelser må kjenne litt på klumpen i halsen når de lytter til denne teksten.

Et vakkert farvel til en trofast venn, og med en konklusjon vi atter kan kjenne oss igjen i..

I’ll never get a dog again…

Blom kanaliserer Dylan & The Band i «Five Years & Five Seconds», og Per Amund Solberg briljerer på bass med et saftig driv som danner grunnstammen og kompletteres av Ribes orgeltoner. Ribe er på mange måter det musikalske navet her, og legger føringen for mye av lydbildet og soloene.

«Five Years» er en deilig låt i så måte, der bandet får leke seg, og Ribe høres ut som om han er tilbake på den første (og beste) platen til Jim Stärk – og Blom forteller om hvordan det har gått fem år siden det ble slutt – men at han tar henne tilbake på flekken om det ble aktuelt. I en oppegående verden hadde dette vært en radiohit i samme sekund som den var utgitt.

Man skulle tro vi fikk besøk av vår venn Teitur Lassen på «Regrets», der en drømmende låt flyr avgårde og gir oss deilige stemninger i hele ryggmargen. Koringen til bandet er deilig, og det hele duver avgårde til Bloms ord og Ribes tangenter.

Og hva skal man si om «Don’t Be Crazy»? Makan til spretten godlåt skal man lete lenge etter. Det er atter Ribes tangenter som driver låten – men her sammen med Mæhlums trommer som medkomp.

Sjekk ut HP Bloms My Dog Song EP aldeles umiddelbart – den er digitalt overalt der digitale musikkfiler avspilles.

 

SHARE
Forrige artikkelThe Brothers Comatose – City Painted Gold
Neste artikkelRobbie Fulks – Upland Stories
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here