Tom Russell på Norgesbesøk

På søndag får Norge igjen besøk av en gammel og trofast venn. Helt siden en gang på siste halvdel av 80-åra har Tom Russell vært en låtskriver og artist som har hatt et spesielt godt forhold til Norge. Denne gangen er det Rootsy som står bak en minitour i Norge og Sverige denne februar måneden og neste uke stopper Russell innom fire norske byer på sin ferd.

Alle som kjenner til Russell og hans virke som låtskriver og musiker i løpet av de siste fire tiår, vet at det er en ekstraordinær historieforteller som står på scenen i neste uke. Det er historiene om folks måte å leve selve livet på som er i fokus i tekstene til Russell. Hvordan man overlever og hva folk er villige til å gjøre for å overleve, enten det er hardtarbeidende stålarbeidere eller det er folk som slåss med bare nevene i en karibisk bakgate. Man blir aldri lei av historiene til Russell og i tekstene hans er det er alltid noe å gruble på, selv lurer jeg fortsatt på hvor “the onion fields of Paco Monteverde” er? Eller Monongahela Valley for den saks skyld?

Hans seneste prosjekt, The Rose From Roscrae, er en dokumentar om sin søsters liv på prærien. Musikken kom i april i fjor og inneholder bidrag fra blant andre Jimmie Dale Gilmore, Johnny Cash, Ramblin´ Jack Elliot, Maura O´Connell, Joe Ely, Ian Tyson, Guy Clark, Dann Penn, cowboysangeren Tex Ritter, indianerne Henry Real Bird og John Trudell (leder av American Indian Movement) og den amerikanske nasjonalpoeten Walt Whitman (1819-1892)

Dette er absolutt ikke noe å lure på folkens. Selv om du kanskje har hørt og sett Tom Russell ved tidligere anledninger, så la ikke denne sjansen gå i fra deg nå.

14.02.16 Oslo Rockefeller – Kjøp billetter
15.02.16 Halden Brygghuset Syd (Billetter: sving innom, eller ring 69195644)
16.02.16 Bergen Lille Ole Bull Scene – Kjøp billetter
17.02.16 Trondheim Moskus – Utsolgt!

2 COMMENTS

    • Beklager sen moderering og svar på din kommentar/spørsmål, vi jobber etter “nei-se-på-det-der-var-det-en-kommentar-gitt-den-har-visst-gått-meg-hus-forbi-ja-ja-får-vel-svare-da”-metoden her i redaksjonen. I 1991, med kassettspiller, men uten fasttelefon og mobil, uten Google Maps eller American Automobile Association sin kartbok over USA, alene på en muggen hybel i en sørlandsk småby, og med kun et gammelt Damms verdensatlas i bokhylla. Der fant jeg jaggu ikke Monongahela Valley, men jeg drømte meg allikevel dit. Dalen ligger visstnok både i Pennsylvania og West-Virginia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here