Fredagsvideo: David Ritschard & Krokodiltårarna – Upptagen i Telefonplan

Amerikansk rootsmusikk, country og Americana har en helt spesiell posisjon i vårt broderland i øst. Svenske musikkfans la jo beslag på Robbie Fulks i årevis før vi fikk låne ham, Israel Nash var superstjerne der lenge før vi visste hvem han var – for ikke å glemme solskinnshistorien om Doug Seegers.

Våre venner i Rootsy har en stor del av æren for at det svenske folkets interesse blir vedlikeholdt, gjennom sin import av stadig nye amerikanske talenter – og ikke minst foredling av lokale, svenske musikere.

Jeg satt og scannet gjennom YouTube-spillelisten min med “aktuelle fredagsvideoer” når en mail fra Rootsy poppet inn, og de ville gjerne presentere David Ritschard for det norske folk.

Honky Tonk på svensk, det kan jo ikke slå feil?

Videoen er akkurat så over the top at det blir kult, og låten svinger som bare pokker. OG det er saftige doser med pedal steel.

Det er fredag – la David Ritschard & Krokodiltårarna ta deg med inn i helgen…

EPen “Simmar för livet” kommer i april, den kommer vi nok tilbake til…

 

Forrige artikkelTom Russell på Norgesbesøk
Neste artikkelDoD Sessions: Rod Picott
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here