DoD Sessions: Rod Picott

Vår kjære venn Rod Picott svingte innom DoD Sessions før han gnistret til med en utsøkt huskonsert i Bergen fredag kveld. Picott er på norgesturné, hvor Trondheim, Bergen, Haugesund og Oslo står på listen over spillesteder.

Han har vært på veien i Europa i over en måned, og har spilt en lang rekke utsolgte konserter i Storbritannia, samt en tur gjennom Nederland – før turen nå går til Irland og Italia. Deretter drar han hjem til USA i slutten av februar, tar et par dager pustepause – før highwayen kaller, og ny turné er i gang i starten av mars.

Rod fortalte at han anså årets Europaturné som den mest vellykkede i sin karriere, og allerede i London måtte han få ettersendt flere plater – da alt var utsolgt.

Vi inviterte ham inn i DoD Sessions enkle men hyggelige lokaler, og han satte seg ned for å presentere tre låter som føltes riktig i akkurat det øyeblikket.

Ikke overraskende valgte han tre låter fra den nye platen – kritikerroste Fortune, og vi fikk høre «Spare Change», «Uncle John» – historien om hans regelrett ville onkel John – onkelen som ikke hadde snakket med noen andre i familien på 30 år, før han avsluttet med den utleverende «Alicia» – som forteller om et kjærlighetsforhold som ikke helt gikk den retningen begge ønsket. Sann historie, og navnene er IKKE endret for å beskytte de involverte, noe som bekymret produsenten under innspillingen. Låten ble heldigvis godt mottatt av Alicia når platen ble utgitt og hun fikk høre resultatet.

SHARE
Forrige artikkelFredagsvideo: David Ritschard & Krokodiltårarna – Upptagen i Telefonplan
Neste artikkelEndelig Grammy til Jason Isbell
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here