fbpx

Fredagsvideo: Unnveig Aas – Run

Unnveig Aas

På høyde med det beste fra utlandet, sa man gjerne for noen år siden. Det norske americanamiljøet har vært så heldige å finne en kraftig blodåre i Oslo, godt hjulpet av Buckley’s, Honkey Tonk Honeys og ikke minst gjennom Die With Your Boots On, og den allestedsnærværende Alexander Lindbäck. Plusser man på Drammenicana-gjengen og alltid aktuelle Halden, så kan vi her på vestlandet bare misunne det som nærmest kan ligne en opphopning av utsøkte band med en stor fremtid. Som forlengst er på høyden med det beste fra utlandet…

 

Det spirer og gror – både med nye countryband, americanaband, og tradisjonelle singer/songwriters, og vi har de siste årene fått godbiter som Seven Doors Hotel, Dingus, Jørgen & Jørgensen, Roger Græsberg & Foreningen, The Northern Belle, Salmon Smokers, Robert Moses… opplistingen kunne egentlig bare fortsatt, for det er en imponerende rekke spennende artister og band på vei frem i Norge for tiden.

En av disse er Unnveig Aas. Som vi flaut nok har hatt høyt på listen over artister vi har ønsket oss til DoD Live. Men treige som vi er klarte vi aldri å få det i havn, selv ikke når frk. Aaserud Stokke gikk på skole i Bergen, sammen med redaksjonsmedlem Dale. Det er ikke blogg vi skulle hatt vettu, det er juling. Uansett, treige treskaller eller ikke – Unnveig Aas er klar med EPen “Love”, som er ute IDAG! Vi kommer nærmere tilbake til denne i løpet av neste uke.

En forsmak får du gjennom singelen og videoen “Run”, som er skikkelig SKIKKELIG fin… og fortjener all den oppmerksomhet den kan få. Unnveig Aas’ litt introverte fremføring har noe Iris DeMent i seg, og når man klinker til med gode tekster, fengende melodier OG pedal steel, så er vi solgt…

Sjekk ut EPen på Spotify, Wimp eller iTunes. Følg Unnveig Aas på Facebook.

Ha en aldeles fortreffelig fredag, her er Unnveig Aas:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GpxWo-cybJI[/youtube]

Siste artikler

Lest dette?