Fire år etter The Bomb Shelter Sessions er Vintage Trouble ute med oppfølgeralbumet 1 Hopeful Rd.

Debutskiva hadde den monumentalt uimotståelige og mildt sagt forrykende «Blues Hand Me Down» som nådeløst sparket inn trommehinner til det bare var å kapitulere (og har du ikke sett TV fremførelsen på Letterman bør du rett og slett skamme deg), men personlig syntes jeg ikke skiva hadde så mye mer å by på enn akkurat den låta.

Nå er det altså tid for det såkalt «vanskelige andrealbumet», og i mine ører er dette en mye mer helstøpt affære. (Det skulle bare mangle, den er tross alt produsert av Don Was. Red. anm)

Nei, det er ingen av låtene som matcher «Blues Hand Me Down» selv om «Run Like The River» nærmer seg med en energi og rytme som hentet fra et heseblesende vekkelsesmøte og «Strike Your Light» som ubønnhørlig får deg opp på godfoten enten du vil eller ikke.

Det er også verdt å nevne «Angel City, California» som groover deilig selv om det er en låt som ikke akkurat oser av originalitet (har jeg ikke hørt dette før tro?).  At gutta i Vintage Trouble kan kunsten å lage og spille heftige soul-blues-rockelåter visste vi, men på denne skiva er problemet fra førsteskiva løst, det skinner nemlig virkelig av de roligere låtene også.

Særlig «From My Arms» og «Shows What You Know» står bredbent i et soullandskap som spenner fra 1960 til 2015 og drypper honning i øregangene. Ty Taylor leverer sterkt og troverdig på hele vokalskalaen og bandet låter akkurat så knall som man forventer av en gjeng som er sammensveiset og samspilt etter mye veiarbeid de siste årene. Bare å rydde plass på CD-hylla eller iPoden her altså!

Her følger noen smakebiter om du trenger ytterligere overbevisning.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UfvSie-7AHU[/youtube]

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=53zjkh7HrYw[/youtube]

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_DMhwsPIPWI[/youtube]

 

SHARE
Forrige artikkelFredagsvideopremiere: Anders Bjørnvold – Drug Natt
Neste artikkelPå veien med The Rainmakers – 21. juni
Født i feil tid i feil land men forsøker å gjøre det beste ut av situasjonen. Vidtfavnende ører hva musikk angår, i cd hylla finner du alt fra lavmælt Americana via reinspikka pop til ymse metal sjangre. Fikler litt med design, videoredigering og annet kunstnerisk på fritiden. Topp 3 på spillelista: Bronsen går til Chris Isaak, sølvet går til Bob Walkenhorst/The Rainmakers og gullet legges beslag på av Kongen - Elvis Presley.