fbpx

Jason Isbell og John Moreland på Europaturné

Jason Isbell og John Moreland kommer til Europa rett over nyttår og de starter faktisk Europa-turnéen i Oslo på John Dee den 6.januar. For Jason Isbell blir det hans første europabesøk i kjølvannet av den kommende Something More Than Free, mens for John Moreland, som tidligere i år har gitt ut det kritikerroste albumet High On Tulsa Heat, blir dette hans første europatur noensinne, så vidt vi har kjennskap til ihvertfall.

Nyheten om turnéen kommer bare få dager før Isbells femte soloalbum, Something More Than Free, slippes over hele verden. Selv om mannen har en et tett konsertprogram utover sommeren og høsten ser vi at han har funnet tid til en solid pause i september, noe som betyr at han ikke vil bli å se i forbindelse med store arrangementer som for eksempel Americana Music Association Awards og tilhørende festival på den tiden. Isbell har naturlig nok valgt å prioritere den kommende fødselen til hans førstefødte i denne perioden. Men til Europa kommer han med fullt band i januar 2016 og hele fjorten byer får besøk av han og bandet The 400 Unit.

I tillegg kommer altså den ekstra godbiten med at en av våre andre bloggfavoritter, John Moreland fra Oklahoma, er support for Isbell på nesten hele turen. Det er bare Glasgow, som er siste stopp for Isbell, som ikke får med seg John Moreland.

Vi kan ikke få anbefalt denne turnéen nok, våre anmeldelser av Morelands album av året, High on Tulsa Heatsamt hans forrige, In The Throesfinner du ved å følge linkene. Hvis ikke de, sammen med Isbells status som verdens for tiden ledende Americana-artist, får deg til å åpne lommeboken for en tur til en eller av flere av byene på listen under, da kan vi dessverre ikke hjelpe deg. Billettsalget starter rundt forbi denne uken, de fleste steder er det annonsert at det åpner kl.09 på fredag 17.juli, samme dag som Isbells nye album kommer ut. Vi tror vel at disse konsertene blir utsolgt ganske fort og det kan helt sikkert lønne seg å være tidlig ute.

JAN 6 – Oslo, NOR
JAN 7 – Stockholm, SWE
JAN 8 – Gothenburg, SWE
JAN 9 – Copenhagen, DEN
JAN 11 – Berlin, GER
JAN 12 – Hamburg, GER
JAN 13 – Cologne, GER
JAN 15 – Amsterdam, NLD
JAN 16 – Brussels, BEL
JAN 19 – Brighton, UK
JAN 20 – Bristol, UK
JAN 22 – London, UK
JAN 23 – Manchester, UK
JAN 24 – Glasgow, UK

 

Siste artikler

Lest dette?