Fredagsvideo: Aretha Franklin – (You Make Me Feel Like) A Natural Woman

Årets største enkeltstående musikalske øyeblikk kom sent men godt. 29. desember sendte Amerikansk tv det årlige Kennedy Center Honors, som hvert år hyller kunstnere som i en årrekke har utmerket seg på sine fagfelt. For oss her hjemme var vel George Lucas og singer/songwriter Carole King de mest kjente.

Carole King skrev i 1967 låten “(You Make Me Feel Like) A Natural Woman” til Aretha Franklin, etter at Atlantic Records-sjef Jerry Wexler så henne på gaten i New York og ropte “skriv en natural woman-låt til Aretha!”

Singelen ble i sin tid spilt inn i Muscle Shoals, og ble som vi alle vet en udødelig klassiker.

Helseproblemer har begrenset Arethas opptredener de siste årene, men i 2014 gjorde hun et lite comeback – og i høst har hun gjort noen få og spesielt utvalgte opptredener.

Det er tydelig fra videoen at Carole King IKKE forventer at hun skal synge når hun entrer scenen for å hylle låtskriveren King…

Årets første fredagsvideo er selvskreven… Det finnes bare en Aretha!

Forrige artikkelGrattis Mr. Presley!
Neste artikkelHank «Bocephus» Williams Jr.
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here