Fredagsvideo: Aretha Franklin – (You Make Me Feel Like) A Natural Woman

Årets største enkeltstående musikalske øyeblikk kom sent men godt. 29. desember sendte Amerikansk tv det årlige Kennedy Center Honors, som hvert år hyller kunstnere som i en årrekke har utmerket seg på sine fagfelt. For oss her hjemme var vel George Lucas og singer/songwriter Carole King de mest kjente.

Carole King skrev i 1967 låten «(You Make Me Feel Like) A Natural Woman» til Aretha Franklin, etter at Atlantic Records-sjef Jerry Wexler så henne på gaten i New York og ropte «skriv en natural woman-låt til Aretha!»

Singelen ble i sin tid spilt inn i Muscle Shoals, og ble som vi alle vet en udødelig klassiker.

Helseproblemer har begrenset Arethas opptredener de siste årene, men i 2014 gjorde hun et lite comeback – og i høst har hun gjort noen få og spesielt utvalgte opptredener.

Det er tydelig fra videoen at Carole King IKKE forventer at hun skal synge når hun entrer scenen for å hylle låtskriveren King…

Årets første fredagsvideo er selvskreven… Det finnes bare en Aretha!

SHARE
Forrige artikkelGrattis Mr. Presley!
Neste artikkelHank «Bocephus» Williams Jr.
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here