fbpx

Fredagsvideo: Otis Gibbs – The Darker Side Of Me

Otis-Darker Side oF me2

Vår gode venn Otis Gibbs ga endelig ut det etterlengtede albumet Souvenirs Of A Misspent Youth i starten av juli. På grunn av ferien var det nok mange som ikke fikk det med seg, og nå har da alle anledning til å stupe tilbake i arkivet vårt for å lese Knut Andrés (så velfortjente) ekstatiske anmeldelse av albumet som vil havne høyt på alle “Årets Album” lister. Nå er Otis klar med den andre videoen fra platen, “The Darker Side Of Me”.

Knut André oppsummerer albumet på følgende måte:

Dette er ektefølt musikk levert av en mann med et stort hjerte og mye empati – som faktisk klarer å overgå seg selv med hver eneste utgivelse. «Souvenirs Of A Misspent Youth» er kort og godt et must for alle som setter pris på gode historier fra den gale siden av jernbanespora.

Og om “The Darker Side Of Me” sier han dette:

Det hele starter med hobo-fortellingen «The Darker Side Of Me» som omhandler en fattig omstreifer som ender opp på en fiskebåt på Lake Michigan. Omstreiferen ender opp med å legge seg ut med kapteinen på båten når han går for å kreve inn lønnen sin. Dette er en låt med ganske mørke undertoner, og den fantastiske teksten og Kaplins banjoføring retter fort på det faktum at melodien i ganske stor grad er lånt direkte fra legenden John Hartford’s «Gentle On My Mind». Men, om selveste Merle Haggard kunne låne den («I Take A Lot Of Pride In What I Am») så kan jaggu meg Otis også. Dette er også bare en indikasjon på at Gibbs er fullstendig klar over hvilket format han jobber med, og hvilken tradisjoner han er med på å holde i live.

Nyt låten. Nyt videoen (det er ikke dagligdags at Otis stiller opp i sine egne videoer), og ikke minst NYT platen!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sulwOnz8eX4[/youtube]

Siste artikler

Lest dette?