Otis-Darker Side oF me2

Vår gode venn Otis Gibbs ga endelig ut det etterlengtede albumet Souvenirs Of A Misspent Youth i starten av juli. På grunn av ferien var det nok mange som ikke fikk det med seg, og nå har da alle anledning til å stupe tilbake i arkivet vårt for å lese Knut Andrés (så velfortjente) ekstatiske anmeldelse av albumet som vil havne høyt på alle «Årets Album» lister. Nå er Otis klar med den andre videoen fra platen, «The Darker Side Of Me».

Knut André oppsummerer albumet på følgende måte:

Dette er ektefølt musikk levert av en mann med et stort hjerte og mye empati – som faktisk klarer å overgå seg selv med hver eneste utgivelse. «Souvenirs Of A Misspent Youth» er kort og godt et must for alle som setter pris på gode historier fra den gale siden av jernbanespora.

Og om «The Darker Side Of Me» sier han dette:

Det hele starter med hobo-fortellingen «The Darker Side Of Me» som omhandler en fattig omstreifer som ender opp på en fiskebåt på Lake Michigan. Omstreiferen ender opp med å legge seg ut med kapteinen på båten når han går for å kreve inn lønnen sin. Dette er en låt med ganske mørke undertoner, og den fantastiske teksten og Kaplins banjoføring retter fort på det faktum at melodien i ganske stor grad er lånt direkte fra legenden John Hartford’s «Gentle On My Mind». Men, om selveste Merle Haggard kunne låne den («I Take A Lot Of Pride In What I Am») så kan jaggu meg Otis også. Dette er også bare en indikasjon på at Gibbs er fullstendig klar over hvilket format han jobber med, og hvilken tradisjoner han er med på å holde i live.

Nyt låten. Nyt videoen (det er ikke dagligdags at Otis stiller opp i sine egne videoer), og ikke minst NYT platen!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sulwOnz8eX4[/youtube]

SHARE
Forrige artikkelRod Picott til Bergen i september – klar med ny video.
Neste artikkelThe Monthly Iceberg: All I Hear Is Goodbye
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here