Jeg regner med at veldig mange av dere fortsatt nyter late dager og at enda flere skulle ønske at denne sommeren aldri tar slutt. Hengekøyeliv kombineres enkelt med god mat og drikke og badetemperaturene har vært mer interessante enn på flere år. Allikevel trenger vi påfyll, ikke bare for magen i form av Southern Comfort og baby back ribs, men også litt ekstra snadder for hjertet og hjernen. Mellom alle dukkertene har jeg derfor samlet sammen en spilleliste for juli med svært mye ferske godsaker på.

Denne måneden kom et av årets desidert beste album endelig ut. Otis Gibbs sin Souvenirs Of A Misspent Youth kan du lese Knut sin anmeldelse av her på bloggen og på månedens spilleliste burde jeg nok hatt med hele albumet, men så var det denne selvpålagte regelen om å bare ta med en fra hvert album da.

Andre album som er kommet i juli som er verdt å handle inn eller i det minste lytte nøye til, er Adam Carroll sin Let It Choose You. Carroll er min nye favoritt singer-songwriter fra Texas. Jeg har kjent til navnet hans i lange tider, men har aldri fordypet meg i albumene hans, jeg tror jeg skal starte nå med Let It Choose You. Et strålende album!

For alle dere som liker americanaen deres tradisjonell, så kan jeg anbefale bandet The Loudermilks. Debutalbumet som bare heter The Loudermilks er rett og slett blitt en feiende frisk alt.country plate fra en gjeng erfarne North-Carolina musikere. Bandnavnet er selvfølgelig en hyllest til brødrene Ira og Charlie, men musikken sender sine nikk i flere retninger og til mange tidsepoker.

Tom Petty, Ryan Adams, Justin Townes Earle og Jeff Tweedy. Ikke akkurat fire smågutter som har sluppet singler og smakebiter i sommer og som samtidig har annonsert at det kommer nye album snart. Sistnevnte i kvartetten har forøvrig laget en låt som det er umulig å ikke like for alle oss som fortsatt refererer til Being There og Summerteeth som mannens mest interessante album.

Damene er litt mindre synlige enn tidligere denne måneden, men det er nye plater ute med blant annet The Mastersons og den alltid så sjarmerende Eleanor Whitmore, Kelly Willis med ektemann følger opp forrige samarbeidprosjekt med et nytt album og Robyn Ludwick (lillesøster til Willis’ ektemann) sin nye plate er rykende fersk og verdt en lytt. Jess Klein er som kjent en tøff dame og albumet Learning Faith er kanskje hennes beste noensinne. Sist, men ikke minst, må jeg nevne Sarah Borges. Hennes album, Radio Sweetheart, kom egentlig ut i vinter, men har allerede fått ny label og re-release i slutten av juni. Borges jobber for tiden tett med bandet Girls, Guns & Glory. Sju-tommer kommer senere i måneden, vi gleder oss, albumet hennes har vært et friskt pust på denne sommerens fuktige og varme kvelder.

Spillelisten blir som vanlig oppdatert fortløpende utover måneden og snart dukker også årslisten 2014 opp.

Spilleliste Spotify

SHARE
Forrige artikkelOtis Gibbs – Souvenirs Of A Misspent Youth
Neste artikkelVintage Trouble – Malakoff Rockfestival, 19. juli 2014
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here