fbpx

Spilleliste Mai 2014

Over halvveis i mai, måneden som glimrer med alle sine fest- og fridager som vi kan nyte akkurat slik vi vil. Enten det er å fyre opp grillen på bitende kalde nordavindsdager eller ta utfordringene fra “venner” og bade i smeltevann eller det bare er å sitte gatelangs i sentrum og nyte en tidlig utepils eller kanskje en chili-kakao om det skulle blåse kaldt? Denne mai-måneden skal totalt sett bli ganske fin, all den nye musikken som venter i spillelisten er med på å ordne akkurat det.

Som vanlig roter vi først rundt for å finne de største utgivelsene og så langt denne måneden er det selvfølgelig Old 97’s som skiller seg ut som den mest markante saken. At Rhett Miller og gjengen til de grader skulle finne tilbake til den rette formelen for hvordan de skal låte som band, kom vel egentlig som en stor overraskelse på de fleste. Desto bedre, sier jeg da. Av andre helstøpte album denne måneden finner vi Grady Kelneck sitt debutalbum, Take My Hand. Et album som i hvert fall vil tilfredsstille ditt umiddelbare behov for litt pedalsteel.

Willie Watson, en av de opprinnelige medlemmene i Old Crow Medicine Show, er ute med sitt debutalbum, Folk Singer Vol.1. Visstnok produsert av Dave Rawlings (Gillian Welch), men jeg kan ikke høre at Rawlings har gjort noe som helst annet enn å lukke døra til studio og rope “Rollin’…” til Watson. Ingen mambojamboproduksjons-nonsens her, bare Watson som gir gass med seg og gitaren. Aller best er han nok på låtene “Mexican Cowboy” og  på Charley Jordan sin gamle blues, “Keep It Clean”.

The Delines er Willy Vlautin sitt nye bandprosjekt og sammen med vokalist Amy Boone og en del andre medlemmer fra først og fremst Decemberists og Richmond Fontaine har Vlautin og gjengen laget et nydelig album. Soulfylt, melodiøst, hjertevarmt og akkurat passende melankolsk. Jeg får assosiasjoner til musikk og liv slik jeg forestiller meg at det kanskje kunne være for 35 år siden.

Utover måneden kan vi vente oss nye album fra artister som  Zoe Muth, Lee Bains III, John Fullbright, Amy LaVere, Kelly Willis & Bruce Robison, Conor Oberst, Kris Delmhorst, Carrie Elkin & Danny Schmidt og ikke minst Sturgill Simpson sitt nye album, Metamodern Sounds In Country Music, som jeg hadde med en låt fra på forrige måneds spilleliste. Jeg fyller selvfølgelig opp listen med låter fra disse artistene så snart de er tilgjengelig, inntil da er det bare å nyte all den andre nye musikken på listen og glede seg til fortsettelsen.

Alle mine spillelister i Spotify finner du her [Link]

 

Siste artikler

Lest dette?