fbpx

Spilleliste Mars 2014

Mars er i gang og den startet med et brak! Strålende nye album fra blant annet vår kjære favoritter i Drive-By Truckers er en av årsakene til akkurat det. Men det har jaggu kommet mange andre musikalske nyheter også, den ene råere enn den andre. Så får vi håpe at det er som vanlig at den som venter på noe godt… osv.

Selv om DBT er soleklart månedens aller største utgivelse for min del, er det som sagt mye å ta tak i denne måneden. Vi nevner kjapt at et av fjorårets beste album, The Would-Be Plans, av Jimmer Podrasky er ankommet Spotify. Mannen som var americana med Rave-Up’s før noen visste hva det egentlig var er verdt å sjekke ut for de som fortsatt ikke har.

Robert Ellis sitt fine album, som vi anmeldte for noen uker siden, er endelig tilgjengelig i Europa og på strømmetjenester. Hurray For The Riff Raff er ute med nytt album. Countrylegenden Don Williams er ute med et album breddfullt av countryperler. Dette er klassisk country og en stil som veldig få gjør etter han i dag. Hør bare på versjonen hans av Townes’ sin “I’ll Be Here In The Morning” og bli overbevist.

En annen låt som dere bare MÅ få med dere fra mars er Red Eye Gravy sin “Hard Livin’ Comes Easy To Me”. For en herlig tittel på en låt, best så langt i år spør du meg. Klassisk country og rock, deilig blandet, slik band som Turnpike Troubadors og Reckless Kelly har hatt stor suksess med de siste årene.

Men de aller beste nyhetene så langt denne måneden, utenom Truckers da, er de guddommelige smakebitene som har dukket opp i Spotify den siste tiden. De hoppende gærne rockerne i Lee Bains III & The Glory Fires er ute med første smaksprøve fra neste skive, og “The Company Man” skuffer ikke i det hele tatt. Den river nærmest ørene av deg så brutalt er det. Vår kjære venn Ray LaMontagne er tilbake og hans første singel, “Supernova”, er kanskje ikke typisk for americanagenren, men fortsatt en fin låt som du ikke må gå glipp av.

Så er det høydepunktet mitt for mars da, Rodney Crowell og hans “Frankie Please” fra det kommende albumet Tarpaper Sky. Wow! Slik skal klassisk rock’n roll faktisk gjøres. Jeg vet ærlig talt ikke om jeg har hørt makan til dette på mange år, det må i så fall være Marty Stuart og Kenny Vaughan sine siste forsøk. Vi i Dust of Daylight-redaksjonen gleder oss stort til albumet kommer. Sjekk ut selv, to minutter og førtitre sekunder investert i ekte rock’n roll.

Mars er fortsatt langt i fra over og det kommer garantert mange flere nyheter innen utgangen av måneden. Jeg oppdaterer listen fortløpende med det som jeg finner av spennende nyheter innen sjangrene, så følg med videre.

Spilleliste Mars – Spotify

 

Siste artikler

Lest dette?