fbpx

Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars er i studio igjen

Nyttårsrakettene hadde knapt falt til jorden og året var så vidt ute av startblokkene da Olav Larsen og en del av medlemmene i The Alabama Rodeo Stars gikk i studio for å starte på Larsen og bandets fjerde album.

Hvis du først skal du lese noe annet enn Dust of Daylight, så kan vi anbefale at du følger med på Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars sin blogg der bandet i detalj beretter om prosessen rundt innspillingen av deres fjerde album. Her er det noe for en hver smak, både harde faktaopplysninger og detaljert instrument/studionerdestoff. I den foreløpig siste oppdateringen melder Larsen at det nye albumet skal hete 9 Uplifting Songs & A Sad (Happy) Song og ryktene sier at release blir en gang i løpet av høsten 2014.

Til nå har bandet gjort unna grunnkomp med bass og trommer og Larsen sitt eget ledespor, Wurlitzer, Hammond C3, piano, pedal steel. el gitar, mandolin, banjo, pumpeorgel og sannsynligvis mye mer som jeg ikke har fått med meg. Spesielt imponerende er nok de detaljerte beskrivelsene av oppmikkingen av trommene og utbroderingen om de forskjellige gitarene og pedalbrettet til Erlend Aasland. Midt opp i all det tekniske som skal fungere 100% i en studiosituasjon, dukker det på bloggen opp en del små videoklipp som forteller oss lesere og lyttere at det menneskelige og musikalske allikevel er hovedkilden til kunstformen som skal festes til riller og omformes til digitale filer når all jobben er gjort. Sjekk ut par av klippene her, resten ser du på Olav Larsen sin You Tube-kanal eller i bloggpostene hans.

Etter fjorårets suksess med albumet Memory Lane og en rekke konserter landet rundt, der Olav Larsen fikk skrevet og sunget av seg flere års låtskriverarbeid, har han nå tatt fra toppen av låtbunken og er altså midt i produksjons- og innspillingsfasen av sitt fjerde album. Vi i Dust of Daylight gleder oss enormt til å følge prosessen og ikke minst til at vi kommer så langt at vi faktisk kan få høre det endelige resultatet. Og kanskje det beste av alt; Dersom du er interessert i å forhåndsbestille det nye albumet på vinyl så er det mulig allerede. Olav har sagt til oss at folk kan ta direkte kontakt med han via melding på facebook eller på alabamarodeostars@gmail.com

Inntil vinyl og ferdig produkt foreligger – så må vi bare følge med på olavlarsen.wordpress.com eller på bandets Facebook-side for oppdateringer. Vi koster på oss et par klipp i fra studio, ett med Olav selv og ett med Erlend Aasland som legger mandolin på et spor. Dette blir vakkert dere!

[youtube]http://youtu.be/MbJ1Ezhty-U[/youtube]

 

[youtube]http://youtu.be/bI2oDCcCDog[/youtube]

Siste artikler

Lest dette?