Jeg falt pladask for Back Porch Mary når jeg oppdaget forrige plate «Time Of The Broken Heart» fra 2008, noe som vel er tydelig ut fra anmeldelsen her på bloggen.

I tiden siden forrige plate så har de levert hundrevis av intense konserter, og gradvis bygget seg opp et enda større og mer hengivent publikum. Og på veien har de spilt sine nye låter, slik at de er gjennomprøvd og har fått gå seg til slik man gjorde i gamle dager. Låtene er med andre ord såkalt «Road tested».

Når man så går i studio så vet man hvilke låter som funker foran et publikum, og arrangementene er klare og sitter som de skal. Dermed er det bare å få det ned på teip – noe som må gjøres effektivt i et band der vokalisten har et intenst hat mot jobbing i studio.

De har brukt ledige øyeblikk mellom turnévirksomheten i studio, og lovet oss en plate som skulle bli enda bedre enn «Time Of The Broken Heart». Og de holder jaggu det de lover!

De har dessuten blitt en mann mindre, da gitarist Slim Laurence har sluttet for å gi seg i kast med andre utfordringer. Back Porch Mary er dermed en PowerTrio, og det kler faktisk låtene minst like godt.

Lydbildet på «Life Is Now» er om mulig enda tightere enn på forrige plate, låtene er dessuten bedre og tekstene har fått litt ekstra dybde og litt mer fylde. Det er ikke lengre bare festing og mislykket kjærlighet. Mike Krug virker å ha modnet ganske så betraktelig som låtskriver på disse årene, uten at det fjerner noe av den fandenivoldskheten som kjennetegner bandet og hever dem over den gemene hop der ute.

Et veldig godt eksempel er «Dry Here In This Town», der hovedpersonen ser på alle de vellykkede menneskene rundt seg – og fortviler over sin egen situasjon, der han står på stedet hvil uten noen utsikter til bedring. Platens absolutte høydepunkt!

«I spend my life going nowhere
at night I just fall down.
There always a raincloud over my shoulder,
but it’s dry here in this town»

Låten «You Don’t Know About Me» er en hyllest til alle de «usynlige» arbeiderne der ute. De som får hjulene i samfunnet til å gå rundt, nesten uten at man merker at de er der. De som jobber og sliter og gjør mest nytte for seg, uten å få noen respekt. Og det går selvsagt som det må gå, det ender opp med den Franske Revolusjon…

«I’m the one who’s gonna mow your lawn,
the one you act like can’t see.
I got your kids home safe last night,
but you don’t know about me.

Yeah you don’t know about me
I’m broke and tired, and far from free»

Låtene er som sagt bedre og mer gjennomarbeidet. Lydbildet er dessuten hakket mer polert, uten at den rufsete overflaten er ødelagt. Det er rett og slett bare mer og bedre struktur på det hele.

Som et godt eksempel på at Krug har utviklet seg som låtskriver, så har han et godt motstykke til låter om knust kjærlighet – der vi får et innblikk i god selvinnsikt fra en fyr som har knust et kvinnehjerte brutalt og i overkant effektivt i «Drove Her To Drinkin'»:

«She was a good girl
She never did no harm.
I drove her to drinkin’
yeah, it didn’t take long.»

Gary Braun er med og korer på flere låter, og det er ganske så tydelig. Gary Braun er da lillebror til Willy og Cody Braun fra Reckless Kelly, og vokalist i Micky & The Motorcars sammen med blant andre den fjerde Braun-bror Mickey Braun. Det er tydelig at han har lært av sine eldre brødre, og har den typiske Braun twangen i stemmen.

Platen leveres i det aller enkleste pappcoveret, for som gutta selv sier:

«We are just doing a cardboard sleeve with a front and a back. We are keeping it simple because as everyone knows, jewel cases just break anyway. It’s just going to end up on everyone’s IPOD or music player of choice very quickly regardless of how you get it.»

Liker du Reckless Kelly, Cross Canadian Ragweed og Jason & The Scorchers så liker du garantert dette!

Platen kjøper du direkte fra Back Porch Mary, for som de informerer oss om på websiden sin:

«It’s important to note that ordering the CD from our site is the best way to help the band. We get all the profits this way. Now, we know that some of you are going to burn it and/or share it with friends. We think that is awesome. Feel free. However, we do encourage the purchasing of music from the artist.»

Hør «Fast Car»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Hør «Dry Here In This Town»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
SHARE
Forrige artikkelBob Walkenhorst – Grimstad – 23.07.2011
Neste artikkelAmerican Aquarium & Jason Isbell
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here