fbpx

Joe Nolan – Tornado

Canada is the new loud. Jevnlig har det dukket opp artister med canadisk pass som utfører stor musikk. Et av navnene som har dukket opp på min radar de siste par årene er unggutten Joe Nolan. Hans forrige plate Goodbye Cinderella var et mesterverk som gikk alt for mange hus forbi.

Vår svenske favorittlabel Rootsy oppdaget canadieren i forkant av Goodbye Cinderella, og er nå blitt hans europeiske plateselskap. Første forsøk på Rootsy heter Tornado og høres ut som en naturlig oppfølger til forgjengeren.

Produsent er artisten Colin Linden, som også er et navn vi liker hos Dust of Daylight. Han har spilt gitar for Dylan og er medlem i supergruppa Blackie and the Rodeo Kings som er aktuell med plate i disse dager.

Joe Nolan er en rutinert låtsmed som platedebuterte allerede som 16-åring. Nå en fire- fem plater senere har han nærmest utviklet sitt eget musikalske univers. Det som griper meg med Joe Nolan er stemmen. Du verden hvor fint han synger.

Låtene fungerer nok kun ikledd akustisk gitar, men Lindens produksjon har gitt låtene lekkert krydder. Litt strykere her, ekstra fuzz på gitaren der og nesten helt nakent som i avslutningsnummeret «Massey Hall».

Det åpner ekstremt flott med «I Know The Difference». «The Pawnshop», «Did Somebody Call The Cops», Den lettere bluesa «I’ll Still Remember Your Name» og «Shambles» er låter det er lett å like.

Det er rett og slett ei fin plate å lytte til i vintermørket. Joe Nolan er et navn å merke seg, for han kommer vi garantert til å høre mer fra i framtida.

Kjøp plata hos Rootsy.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/20720134″ params=”color=ff5500&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Siste artikler

Lest dette?