Videopremiere: Rotvelt – Solnedgang

Norge har fått en forsmak på sommeren, og da er det alltid et fast knippe plater som skrus opp på fullt i bilen. Neil Youngs Ragged Glory, Delbert McClintons Never Been Rocked Enough, og en samler med vintage Raga og DumDum er alltid på spillelisten når solen dukker opp. Og nå er Rotvelts En Fortapt Bror på plass på samme spilleliste. 

Platen kom i september i fjor, og har ligget der som en utfordrer til sommerplatene siden den gang. Og tro meg når jeg sier den funker. Opp med lyden, opp med vinduene og ut på veien.

Nå har de tatt en av mine virkelige favoritter fra platen og laget video (hurra!).
Rotvelt forteller dette om videoen og lokasjonen hvor de spilte inn videoen:

“Videoen er spilt inn i Lilleruts “verksted” på Snarøya som har huset både sjøfolk og musikere, og som derfor passet perfekt som lokasjon til låta der teksten har sitt utspring fra en relativt kjent bok med maritimt tema. Lage Fosheim bodde forøvrig her deler av året mot slutten av sitt liv.”

Jeg skrev dette om låten “Solnedgang” i fjor:

Det er til og med en låt her som hadde fortjent å spilles i fillebiter på radio. Den gnistrende poplåten «Solnedgang (kap. 37)» høres ut som den kunne vært hentet fra et av Piddi Fjeldstads mest melodifengende øyeblikk på den første platen til Pompel & The Pilts.

Sjekk ut videoen i toppen. Enjoy! Og følg Rotvelt på Facebook

Filmet av Hamdi Barakat og Kristoffer Follestad. Klippet og redigert av Rotvelt. Musikk av Martin Nome Hemsen. Spilt inn og mikset av Kristoffer Follestad i Cantus Studio. Mastret av Brian Lucey.

Forrige artikkelPlatebunken: John Mellencamp, Bruce Robison
Neste artikkelJohn Moreland – Big Bad Luv
Rune Letrud
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here