fbpx

Adventskalender 2013: 13. desember: Anders Bjørnvold

13-Anders-Bjornvold

I år har vi invitert et knippe av våre favorittmusikere fra inn- og utland til å si noen ord om SIN favorittjulesang. Hver dag gjennom adventstiden vil vi presentere én låt, og artistenes personlige forhold til låten.

13. desember tilhører Anders Bjørnvold.

Anders Bjørnvold platedebuterte i år som den første nordmannen i Rootsy-stallen. Platen Storkar ble også godt mottatt her på Dust of Daylight. En glitrende låtskriver og en plate som fortsatt står seg godt i den store platebunken fra 2013.

Du finner Bjørnvold på www.andersbjornvold.com, og på FacebookStorkar finner du også på Spotify.

Og idag finner du ham også på Buckleys i Oslo, med fullt band! Skal vi dømme etter rapportene fra den utsolgte releasekonserten hans på Parkteateret og den påfølgende turneen, så er dette kvelden å besøke Buckleys! Les mer på Facebookeventen.

Anders Bjørnvold har valgt sin favorittjulelåt:

En tøff oppgave for en som er glad i god julemusikk og som har stor sans for juletradisjoner.

Jeg kunne valgt klassikere som «Nå tennes tusen julelys» og «Det lyser i stille grender», begge levert av nystrigla sølvgutter i Nidarosdomen. Samtidig som jeg seinest i helga spilte en av mine Prøysenfavoritter «Romjulsdrøm» for pensjonister hjemme i Sørum.

Men skal vi løfte det opp ett hakk, opp til julesanger jeg mener en ikke kan sette på før vi har bikka 20 tallet i kalenderen, fordi sangen og stemminga den gir ikke hører til før det virkelig nærmer seg.

Da er jeg ikke i tvil, da må jeg velge «O helga natt» fremført av the one and only, Jussi Björling.

Så etter at en har vaska gølve, børi ved, hengt opp fuggelband og pynta tre, først da kan en i ei juelpynta stue med levende lys, sette seg til rette i godstolen. For når en sitter der og nipper på en liten aquavit og prøvesmaker mutters tomtebrygg og en kan telle ned dagene til julekvelden på under ei hånd… først da er alt klart for å vatte opp og trykke play.

Først da kan Jussi synge julen inn, for først da er det sikkelig jul..

FRÅN BJÖRLING OCH BJØRNVOLD, TILL ER ALLA. EN RIKTIGT GOD JUL!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kVYCudlVMSM[/youtube]

Siste artikler

Lest dette?