Drew Kennedy er klar med Wide Listener, oppfølgeren til det utsøkte konseptalbumet Fresh Water In The Salton Sea fra 2011. Og jeg tror enektl og greit konseptet til Kennedy denne gangen rett og slett er å skrive enda bedre låter enn han har gjort tidligere. For den Kickstarterfinansierte Wide Listener har blitt en skinnende liten perle av en plate, spekket med gode melodier og dertil gode tekster. Kennedy har tatt alt det han gjorde riktig på Fresh Water… og bare gjort det enda bedre.

Wide Listener starter mye friskere enn vi er vant med fra Kennedy, med låten «Age and Color», som sparker så store mengder rumpe at jeg mistenker låtens høyrefot for å være ulovlig dopet. Det er friskt og fengende, og komplett med så grundig og gjennomført låtskriverkunst som man kan ønske seg.

Kennedys store fokus her i verden er hver eneste dag utvikle seg til å bli en litt bedre låtskriver enn han var dagen før. Man skal lete lenge etter en mer dedikert tekstforfatter enn Kennedy, og på Wide Listener skinner han så til de grader.

Når han i tillegg har fått med seg  et kobbel av glitrende musikere som legger til alt fra elektriske gitarer, via banjo, munnspill, cello og fiolin til djembe, pedal steel, Hammond B3 og en aldeles svinedeilig Rhodes – samt herlige harmonier og en krystallklar produksjon som lar hvert instrument som er i bruk bevise at det har en plass i akkurat den låten, så har vi en plate som vil tåle å spilles igjen og igjen og igjen.

Kennedys behagelige stemme ligger hele veien i fokus, og hvert ord han synger levéres med overbevisende kraft og innlevelse. Låtene varierer fra svingende americanaperler, til svevende viserock og seigt countrygroove.

De gode låtene står i kø, og platen har ikke et eneste svakt øyeblikk. Kennedy spinner historier om livet sitt, livet på veien, ting han har sett og opplevd og mennesker han har møtt. Han er en historieforteller av rang, noe de som tok seg bryet med å lese boken som fulgte Fresh Water In The Salton Sea kan skrive under på med bred og tydelig pensel.

På Fresh Water hadde jeg et par klare favoritter, men det er ytterst vanskelig å plukke favorittlåter på Wide Listener. Låtene er så gjennomført gode, og de har så gode kvaliteter i seg selv. De rolige låtene er intense og direkte – og forteller historier på Kennedys slentrende, svevende vis. Låtene som rocker svinger så forbasket bra at man kan bli svett av mindre. Her må man nesten bare lytte seg gjennom godsakene og gjøre sine egne valg.

Jeg skal rett og slett IKKE tvære dette ut lengre. Kjøp platen til Drew Kennedy! Du kommer ikke til å angre. Dette er en plate jeg kommer til å trekke frem og kose meg med utover høsten, for stort bedre enn dette blir det bare ikke…

Kjøpes på CD hos Drew Kennedy (og på MP3 og iTunes i løpet av morgendagen)

Hør på eksemplene under, resten av plata låter som det der… trust me, I’m a professional!

«Age and Color»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

«Good Carpentry»:

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

drewKennedy_pressphoto

SHARE
Forrige artikkelNeko Case til Rockefeller i november
Neste artikkelHave Gun, Will Travel – Fiction, Fact or Folktale
Jeg mener at livet er for kort til å høre på dårlig musikk. Og vil heller anbefale GOD musikk, og har som mål å anmelde musikk jeg LIKER, istedenfor å skrive slakteanmeldelser for å få ut innestengt aggresjon over egen utilstrekkelighet. Noenlunde fast plass på spillelista: Elvis, Bob Dylan, Neil Young, Reckless Kelly, The Rainmakers, American Aquarium, Sons of Bill, Lars Winnerbäck, Tom Petty, Todd Snider, Son Volt, Ryan Adams, Drive-By Truckers... Topp 3 på spillelista: Bob Dylan, Elvis, Lars Winnerbäck. Faller alltid tilbake på disse når jeg går lei av å prøve å finne diamantene i kullbingen. Noen favorittskiver: Son Volt - Trace Bob Dylan - Blood On The Tracks Neil Young - Ragged Glory Lars Winnerbäck - Södermarken Chip Robinson - Mylow Kasey Anderson - Nowhere Nights Paul Simon - Graceland Drive-By Truckers - Dirty South Ryan Adams - 48Hours The Backsliders - Throwin' Rocks At The Moon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here