Drive-By Truckers slapp sitt debutalbum, Gangstabilly, for nøyaktig 15 år siden, på Patterson Hood sin 34-årsdag, 24.mars 1998. Plata åpner med vinylknitring i noen sekunder før Patterson Hoods gjenkjennelige stemme forteller oss en historie om en sliten kvinne, viss ektemann, i følge Patterson, kun er en «Wife Beater» – og med det var en ny æra i den sørstatlige, amerikanske musikkhistorien åpnet.

I dag fyller altså Gangstabilly 15 år og Patterson Hood fyller 49. Begge har vokst, på hver sin måte, i løpet av tiden som er gått, og selv om Patterson har avansert en god del litterært på disse årene, så står en del av låtene på Gangstabilly seg riktig så godt ennå. De må sies å være noen av de mest utildekkede musikalske historiefortellingene verden har hørt. Her legger hverken Mike Cooley eller Patterson noe i mellom når de forteller om utroskap, konemishandling, likegyldighet og drømmer om et bedre liv.

Dust of Daylight gratulerer med jubileet og dagen, og vi feirer med å se og lytte oss igjennom noen låter fra albumet.

[youtube_video]http://youtu.be/FM8zRjl2uLU[/youtube_video]

 

[youtube_video]http://youtu.be/VTIkPz8aIDY[/youtube_video]

 

[youtube_video]http://youtu.be/UJBqLYjwcIg[/youtube_video]

 

[youtube_video]http://youtu.be/5rdqq_WKKGs[/youtube_video]

 

 

SHARE
Forrige artikkelLørdagsvideo: The Backsliders – Throwing Rocks At The Moon
Neste artikkelEn langhåret jævel med store visjoner
Kontakt: jan@musikkbloggen.no Southern man. Født på samme dag som Hank Williams, dog ikke samme år. Har hørt på musikk daglig siden 1981. Jobbet på 90-tallet i Flekkefjords største platebutikk. Oppdaget alt.country og bandene Whiskeytown, Uncle Tupelo og Jayhawks på denne tiden. Skriver mest om nye utgivelser innen americanasjangeren. Hører mest på Drive-By Truckers, Son Volt, Steve Earle, Townes van Zandt, Jason Isbell, Neil Young, Guy Clark, John Prine, Warren Zevon og Jason Molina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here